До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 головних трендів сезону осінь-зима 2024/2025

Fendi

Місяць моди офіційно завершився. Модні покази в Нью-Йорку, Лондоні, Мілані та Парижі пройшли з розмахом та принесли нову порцію трендів, які варто взяти на озброєння. Vogue.ua подивився колекції сезону осінь-зима 2024/2025 та зібрав 10 головних трендів прийдешнього періоду, на які слід звернути увагу вже зараз.

Хутро

За твердженнями дизайнерів, прийдешнього сезону нам не обійтися без шуби. Імітація соболиного хутра, як у Simone Rocha чи Miu Miu, або лисячого, як у колекціях Puppets and Puppets і Natasha Zinko: що ефектнішим та габаритнішим буде цей верхній одяг, то краще.

Реклама

Miu Miu
Miu Miu

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Simone Rocha
Simone Rocha

Мінімалізм

Настав час позбутися всього зайвого, підтримавши тенденцію на "тиху розкіш", що вже кілька сезонів поспіль набирає обертів і, схоже, не планує залишати модний олімп. Модні бренди нагадують, що іноді найкраще вбрання — це джинси та біла майка або проста максісукня, позбавлена будь-яких декоративних елементів.

Bevza
Bevza

Tibi
Tibi

Area
Area

Вишневий колір

Червоний поступається місцем своєму молодшому брату — вишневому відтінку, який має на меті стати найпривабливішим кольором прийдешнього сезону. У відтінок стиглої ягоди фарбується все: від шкіряних речей, як у MSGM або Khaite, до невагомого шифону, як у Saint Laurent.

MSGM
MSGM

Saint Laurent
Saint Laurent

Khaite
Khaite

Прозорі блузи

Напівпрозорі сукні — не новинка. Утім, звичку нічого не приховувати набули і речі зі значно серйознішим характером. А саме сорочки і навіть жакети. Надихнутися на сміливу стилізацію радимо колекціями Versace, Coperni та Proenza Schouler.

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Versace
Versace

Coperni
Coperni

Шкіра

Шкіряні речі в сезоні осінь-зима здаються такими ж оригінальними, як і квіткові принти у весняних колекціях. Проте не відзначити засилля шкіри неможливо. Фаворитом серед дизайнерів за традицією залишається чорна шкіра, та цього разу — найрізноманітніших текстур: від ідеально гладкої матової до сліпучо глянсової.

Ferragamo
Ferragamo

Bally
Bally

Givenchy
Givenchy

Офісний переполох

Ідеальний officecore з накрохмаленими комірцями та начищеними до блиску оксфордами, схоже, скасовується. Офісний образ зразка сезону осінь-зима 2024/2025 буде деконструйованим і ніби зібраним нашвидкуруч. Sacai пропонують знизити градус серйозності за допомогою печворку, Schiaparelli — замінивши краватку штучною косою, а Victoria Beckham — накинувши жакет просто поверх тіла, а не вдягаючи його стандартно.

Sacai
Sacai

Schiaparelli
Schiaparelli

Victoria Beckham
Victoria Beckham

Фактурні спідниці

Спідниця небанальної фактури — справжній гіт сезону осінь-зима 2024/2025. Надихайтеся прикладами Carven, GCDS, David Koma та No. 21 та робіть таку спідницю справжньою головною героїнею свого образу.

Carven
Carven

No. 21
No. 21

David Koma
David Koma

1970-ті

Дублянки, штани кльош, окуляри-авіатори, торочки, шифонові сукні та строкаті водолазки — найвідоміші елементи стилю 1970-х сигналізують про підвищений інтерес дизайнерів до бохо-шику.

Chloe
Chloe

Chanel
Chanel

Ulla Johnson
Ulla Johnson

Каптури

Тренд, заданий Ентоні Ваккарелло в колекції Saint Laurent весна-літо 2023, живе й надалі. Прийдешнього сезону дизайнери роблять ставку на каптури з шифону, як у Balmain, аксесуари, декоровані хутром, як у Nina Ricci, та більш грубі балаклави, як у светрів Helmut Lang.

Courreges
Courreges

Nina Ricci
Nina Ricci

Balmain
Balmain

Земляні кольори

Типові осінньо-зимові принти та кольори, як-от чорний та сірий, змінилися на весь спектр приглушеного зеленого, від гакі до коричневого. Щоб отримати ефектний образ, достатньо зміксувати декілька відтінків в одному вбранні, надихнувшись колекціями Fendi, Chloé та Hermès.

Fendi
Fendi

Hermes
Hermes

Chloe
Chloe

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.