До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: з чим носити бретонку цієї осені

Поза всяким сумнівом, брентонка витримала випробування часом. Матроський смугастий принт можна сміливо назвати квитком в один кінець до бездоганного стилю француженок. Традиційно бретонська смужка нагадує про морський відпочинок десь на берегах Франції, однак її можна носити не тільки в теплу пору року, а й легко вписати в осінній гардероб з настанням холодів. Наприклад, головні streetstyle-зірки, серед яких скандинавська модниця Перніль Тейсбек, фешн-блогерка з Парижа Каміль Шар’єр і трендсетерка з Данії Софія Роу, пропонують цієї осені поєднувати тільники з мішкуватими білими джинсами або шкіряними мініспідницями й тренчами.

Streetstyle

Покази сезону весна-літо 2021 року цього разу були сповнені бретонського натхнення. Дизайнери вирішили надати сучасного прочитання старовинній класиці. На шоу Celine Еді Сліман показав укорочені топи в матроський принт у поєднанні з джинсами й бейсболками Normcore, Олів’є Рустам віддав данину поваги бретонській естетиці, роблячи ставку на чоловічий і жіночий одяг у смужку з окресленими м’якими плечима, а Данієль Роузберрі закарбував головну музу модного Дому Schiaparelli, Меггі Маурер, у простій бретонській сукні. У колекціях Resort 2022 також були представлені морські смужки з твіду й букле в Chanel, а також темно-сині й білі трикотажні вироби з бретонського трикотажу в Christian Dior.

Реклама
Celine весна-літо 2021
Christian Dior Resort 2022

Ще в червні Lyst повідомляв, що запити за такими словами, як "морський", "матроський" і "рибалка", зросли на 66%, а цікавість до слова "бретон" — на 44%. За кілька місяців, у міру наближення осені, наш ентузіазм з приводу смугастого принту не згасає. "Я завжди перебуваю в пошуках ідеального осіннього светра, але мої пошуки цього разу пришвидшилися через нашу сумнівну погоду. Літнє в’язання здається найкориснішою покупкою нині. А мої погляди повсякчас звернені в бік бретонського напряму", — сказала директорка із закупівель британського Vogue Наомі Смарт.

Chanel Resort 2022

Vogue.ua зібрав модні streetstyle-образи з бретонською смужкою, які можна взяти із собою в осінь.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.