До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ви можете придбати культову "голу" сукню Кейт Мосс усього за $250

У 1993 році 19-річна Кейт Мосс одягла на вечірку сукню-комбінацію — річ, яку носили чимало молодих жінок на початку 1990-х. Однак із сукнею моделі виявився один нюанс — вона була напівпрозора, й під спалахами фотоапаратів чи гарним освітленням, під нею можна було легко роздивитися оголене граціозне тіло Мосс та чорні мініатюрні стрінги. Того вечора ця нейлонова сукня від дизайнерки Лізи Брюс (Liza Bruce) не лише з'явилася на перших шпальтах безлічі таблоїдів, а також увійшла в історію.

Реклама

"Того вечора я не мала уявлення, чому всі так схвильовано за мною спостерігали, — розповіла модель у 2019 році. — Без яскравого освітлення сукня зовсім не здавалася прозорою. Про це я дізналася лише після". З постійною резиденцією в музеї Вікторії й Альберта, це плаття відтоді стало одним із найзнаковіших предметів десятиліття, і тепер воно може бути вашим всього за 250 доларів. Ну… майже воно. Точна репліка сукні Liza Bruce з колекції весна-літо 1994 буде представлена в весняному каталозі Kerry Taylor Auctions 2024 року. Під час аукціону також можна буде придбати футболку з надписом God Save America, в якій Мосс позувала для обкладинки журналу i-D у 2004 році, одяг Saint Laurent ери Тома Форда й архівні речі Джанні Версаче.

Аукціонний Дім оголосив про торги в інстаграмі, вони відбудуться 14 квітня 2024 року. Kerry Taylor Auctions розповіли, що вони придбали оригінальну "голу" сукню Liza Bruce у колишнього співробітника бренду. Це все частина загадкового та легендарного наративу, який оточує життя Кейт Мосс. Врешті, ця сукня настільки культова, що її дочка Ліла замовила в Nensi Dojaka створення подібної сукні для Fashion Awards 2023.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.