До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Річ дня: святкова жилетка Etnodim

Український бренд Etnodim в розпал зими представив нову колекцію, до якої увійшли традиційні кишеньки, жилетки та вишиті сорочки з елементами святкових символів. Одним із ключових став образ Кози, головної дійової особи зимових свят. Вона підкреслює первісне магічне значення новорічної гри-вистави та культ вшанування тотемних тварин.

Etnodim
Etnodim

Реклама

У новій колекції графічна Коза прикрасила святкову жилетку зі шнурами-зав’язками збоку на талії. Пошита вона з вовняної пальтової тканини з лляною підкладкою, краї виробу оздоблені контрастною лляною стрічкою. Орнамент натхнений однією із найдавніших різдвяних містерій — водіння Кози.

"Вирвалася з ночі коляда!" — пише поет Василь Герасим'юк. "Колись ці рядки сприймалися абсолютно не так, як сьогодні. Бо тепер наша традиція ніби виривається з темної реальності й лунає попри все, — розповідають в Etnodim. — Можемо зазначити, що одяг для українців є способом прояву власних поглядів, цінностей та самоідентифікації. Залежно від регіону та обряду, українське вбрання вирізняється, однак має спільні риси. Саме тому ми створили колекцію, що розкриває дух українських свят, які ми продовжуємо шанувати навіть у темні часи".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.