До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Життя у мистецтві: муза Демни Гвасалія, Емма Розенцвейг, – про себе і модну індустрію

Датчанка Емма Розенцвейг, дружина художника Tal R і муза Демни Гвасалія, – про весілля, дитинство, свій фотопроект і модну індустрію.

Сорочка, вінтажні сережки, Chanel, все – власність моделі; кольє, золото, діаманти, Sophie Bille Brahe
Про весілля

Весілля – дуже інтимне дійство, яке відбувається у всіх на очах, тому на мені в той день був гігантський капелюх Jacquemus, за яким можна сховатися, і мереживна сукня в підлогу початку минулого століття. Мені подобається уявляти, що хтось створював це красиве мереживо довгими зимовими вечорами.

Реклама
Солом'яний капелюх, Jacquemus; сережки, кольє, персні все – власність моделі
Про гардероб

Одяг я купую в подорожах – на блошиних ринках або навіть в сувенірних магазинах. Мені подобається, що у речі є своя історія, що у неї було життя до мене. Я не з тих, хто купує новий одяг кожного сезону, тому у мене багато речей, які я ношу постійно.

Шерстяний светр – власність стиліста. На правій руці: персні – власність моделі, на лівій руці – перстень, золото, Sophie Bille Brahe
Про стиль

Одяг вибираю з урахуванням того, наскільки помітною хочу бути. Взагалі, я люблю увагу і цілком можу одягнутися вдень як на вечірку і навпаки. Носити модний і дорогий одяг і мати гарний смак – це різні речі. Для мене завжди на першому місці особистість.

Шовковий топ, шовкові штани, все – Molly Goddard; вінтажне болеро, вінтажне кольє, браслети, кросівки, Balenciaga, все – власність моделі
Про сім'ю
Сукня з шерсті і попліну, Sacai

Я виросла в двох абсолютно різних світах. Сім'я матері працювала в кіноіндустрії, вони допомогли мені зрозуміти одну річ: якщо хочеш щось сказати або зробити – говори і роби, бо витрачати на тебе час ніхто не буде. А батько працював в соціальній службі, і щоранку перед школою я базікала з бездомними. У дитинстві я багато часу проводила в будинку бабусі-письменниці, бродила по довгих коридорах, читала дитячі книжки 1960-х і біографію Фріди Кало. Бабуся брала у нас з братом інтерв'ю, поки ми купалися у ванні, задавала нам дорослі питання і вчила бачити в повсякденних речах щось особливе.

Про навчання

Я вчуся в Академії мистецтв у Франкфурті, де знімаю фільми і роблю фотографії. У дитинстві я постійно пропадала в кінотеатрах, де забувала про все зі старими фільмами. Мене зачаровують трагічні історії про зламаних і втрачених людей. Зараз я роблю серію фотографій: на тлі наших срібних дверей різні хлопчики ззовні в трьох однакових позах прикидаються, що тримають в руках крихітний дробовик.

Топ, розшитий лелітками, шорти, розшиті лелітками, все – Ashish; кросівки, Balenciaga, власність моделі
Про модельний бізнес

Ніколи не хотіла бути моделлю. Я працювала журналісткою на радіо, а потім мене почали запрошувати зніматися. Коли завагітніла, подумала, що в моделінг вже не повернуся, але вийшло як в "Хрещеному батьку": "І коли мені здалося, що я вже зав'язав, вони знову мене туди затягли". Потім я висвітлила волосся, але запрошувати на зйомки мене не перестали, і мені почало здаватися, що з моделінгом я не зав'яжу ніколи. Індустрія моди схожа на маленьку зіпсовану дівчинку, яка думає, що завжди права. Вона прекрасна, коли ви йдете з нею ввечері додому, але не та, з ким хочеться прокидатися і снідати.

Сукня з поліестеру, Balenciaga; намисто, браслети, все – власність моделі; сережки, золото, діаманти, Sophie Bille Brahe
Про дім

Наш будинок в північній частині Копенгагена – це щось середнє між парком розваг Тіволі і молодіжним клубом 1970-х. З вікон видно величезні тополі, всередині – дзеркальна стеля, стіни в круглій вітальні розписані квітами; якщо випити більше трьох келихів вина, можна заблукати.

Піджак з твілу, черевики з текстилю, все – Louis Vuitton
Про подорожі

Моє місце сили – Мумбаї, я була там багато разів і досі закохана в це місто. Подобається бувати на блошиному ринку Chor Bazaar ("Ринок злодіїв") і в районі Марін-Драйв з будівлями в стилі ар-деко поруч з гаванню Queen's Necklace, куди люди приходять після роботи і дивляться на захід, взявшись за руки.

Сорочка, вінтажні сережки, Chanel, все – власність моделі; перстень, золото, діаманти, Sophie Bille Brahe

Фото: Marco van Rijt @Cameralink

Стиль: Rikke Wackerhausen @Scoop Artists

Зачіски: Mette Thorsgaard @LundLund

Макіяж: Trine Skjøth @LundLund

Модель: Emma Rosenzweig @Unique Models

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.