До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За що модна індустрія любить Стеллу Маккартні

13 вересня англійська дизайнерка Стелла Маккартні святкує свій 52-й день народження. За свою карʼєру дочка учасника гурту The Beatles сера Пола Маккартні та фотографки, активістки за права тварин Лінди Маккартні встигла побувати креативною директоркою Chloé та Gucci, та найбільше визнання дістала разом зі своїм однойменним брендом, що був заснований у 2001 році й зараз активно просуває сталий розвиток.

Стелла Маккартні

Стелла Маккартні одна з перших у світі моди відмовилася від використання у своїх колекціях натурального хутра, вовни, кашеміру, шкіри та шовку. Натомість дизайнерка використовує океанічне сміття. "Взяти сміття й переробити його на щось круте та сексуальне — хіба не це називається розкішшю?" — так коментує ініціативу сама Маккартні. Окрім цього, у колекціях Stella McCartney можна знайти сумки, виготовлені з переробленого паперу.

Реклама

Кендалл Дженнер – нове обличчя Stella McCartney
Кендалл Дженнер – нове обличчя Stella McCartney

Також Стелла Маккартні активно підтримує організацію PETA, що позиціює свою діяльність як ведення боротьби за права тварин. У межах цього й свідомого ставлення до довкілля Стелла перевела головний офіс своєї компанії та більшість крамниць бренду в усьому світі на енергію вітру.

Рекламна кампанія Stella McCartney, зима 2019
Рекламна кампанія Stella McCartney, зима 2019

В інтернет-магазині Stella Maccartney є спеціальний розділ — "Екологічні поради", де кожен клієнт може дізнатися більше про те, як легко допомогти природі, трохи змінивши свої щоденні звички. Наприклад, якщо у вашої сумки зламалася змійка або на штанах розійшовся шов, дизайнерка радить не викидати річ, а звернутися до місцевого кравця — це і підтримка малого бізнесу, і свідоме споживання, яке виражається в тривалому використанні одягу. За списком кравців, що працюють у вашому районі, також можна звернутися до будь-якої з крамниць Stella MacCartney.

Stella McCartney, осінь-зима 2022/2023

У 2004 році Стелла Маккартні випустила першу колекцію колаборації з adidas, що стала надуспішною. І в межах цієї співпраці дизайнерка й далі популяризує свідоме ставлення до природи: наприклад, останні колекції майже повністю складаються з матеріалів, виготовлених з переробленої пряжі та натуральної бавовни. Ще одна особливість — у безвідходності виробництва: 95% матеріалів, з яких шиється одяг, і далі використовують на виготовлення одягу, а 5%, що залишилися, переробляють і використовують для інших цілей.

Stella McCartney, Resort 2023

Про працездатність Стелли Маккартні ходять легенди. Так, нагороду "Дизайнер року" від British Style Awards вона отримала, будучи матір’ю трьох дітей, жодному з яких ще не виповнилося три роки. У 2011 році дизайнерка дістала British Fashion Council's Red Carpet Award, потрапила до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією TIME, а також до списку найвпливовіших жінок Англії за версією Telegraph. Проте найзначущішою нагородою, мабуть, залишається Орден Британської імперії (OBE), вручений їй за "видатну майстерність у модній індустрії".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.