До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішов із життя дизайнер Кензо Такада

За повідомленнями Euronews, на 81-му році пішов із життя японський дизайнер Кензо Такада. Озвучена причина смерті — наслідки коронавірусу.

Кензо Такада

Нагадаємо, що історія успіху талановитого дизайнера розпочалася в 1970-х роках. Так, коли Такада прибув до Парижа в 1965 році, він був розчарований тим, що побачив. "У Парижі було темно, холодно, і зовсім не так, як у журналах", — каже він. У перші дні він продавав свої ескізи модним домам по 25 франків за штуку. У 1970 році майбутній дизайнер відкрив крихітний бутик і запустив свій бренд під ім'ям Jungle Jap. "Я хотів поєднати дві речі, які любив — джунглі і Японію. Коли я починав, думав про картину Анрі Руссо 1910 року "Мрія", — згадує він про пишну квіткову естетику бренду.

Реклама
Кензо Такада

1970-ті стали часом революційної діяльності Такади. Бренд почав називатися Kenzo після показу в Нью-Йорку в 1976 році, бо американський ринок сприйняв назву Jungle Jap як занадто образливу. У 1977 році він влаштував шоу в Studio 54, де співала Грейс Джонс і дефілювала Джеррі Холл. У 1978 і 1979 роках він проводить феєричні покази в цирковому павільйоні в Цюріху, де у фіналі особисто з'являється верхи на слоні. Епатаж, незвичайність, затребуваність і неймовірний успіх сприяли тому, що до кінця 1970-х років Kenzo вважався брендом номер один з продажу у світі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.