До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Топмодель Халіма Аден вирішила завершити модельну кар’єру

Одна з найпопулярніших моделей сучасності Халіма Аден, відома як перша модель у хіджабі, що з’явилася на обкладинці британського Vogue, вирішила завершити модельну кар’єру. Дівчина зрозуміла, що робота дуже часто змушувала її йти на компроміси з власними релігійними переконаннями, унаслідок чого вона втратила себе і зв’язок з ісламом. Аден зазначила, що через щільний графік їй не раз доводилося пропускати час молитви, а також робити речі, які йдуть у розріз з її релігією. Наприклад, надягати на голову джинси замість хіджабу.

Халіма Аден

"Чому я дозволила їм вдягнути джинси собі на голову, якщо тоді носила тільки спідниці та довгі сукні? Я повернулася в готельний номер і просто ридала після цього знімання, тому що в глибині душі знала, що це не я. Але я була занадто налякана, щоб говорити про це", — розповіла Халіма.

Реклама

Тепер Аден вирішила піти з модельного бізнесу. Про це вона повідомила в Instagram-акаунті, розмістивши кілька старих знімків з поясненням такого рішення. Халіма написала, що пандемія коронавірусу дала їй змогу зупинитися й переосмислити власні цінності. "Я можу звинувачувати тільки себе за те, що тоді більше переймалася через якісь кар’єрні можливості, а не те, що було насправді поставлено на карту. Та в чому я справді звинувачую індустрію, так це у відсутності мусульман серед стилістів", — написала Халіма, зазначивши, що в індустрії моди немає чіткого розуміння, яке значення має хіджаб.

Халіма Аден стала відомою у 2016 році після участі в конкурсі краси "Міс США" — тоді її помітило модельне агентство IMG Models. Після підписання контракту, вона дебютувала на показі бренду Yeezy і взяла участь у шоу Dolce & Gabbana, а потім почалися знімання для рекламних кампаній і обкладинок глянцю. Окрім яскравої модельної кар’єри, Халіма демонструвала чудове почуття стилю. Vogue.ua зібрав найкращі світські виходи Халіми Аден на червоних доріжках.

<b>Халима Аден красная дорожка</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.