До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Каміллу — нову королеву-консорта Великої Британії

Після смерті королеви Єлизавети II на британський престол зійшов її старший син Чарльз. Він став королем Чарльзом III, а його дружина Камілла, яка до цього носила титул герцогині Корнуольської, тепер стала королевою-консортом Великої Британії. 17 липня їй виповнюється 76 років.

Камілла Паркер-Боулз

Її стосунки з британською королівською сім’єю, зокрема і з королевою Єлизаветою II, ніколи не були легкими. Остання вважала юну Каміллу негідною парою для її старшого сина, який мав стати спадкоємцем корони. Пара познайомилася ще в 1970 році, та змушена була розлучитися. А через 11 років принц Чарльз зіграв пишне весілля з Діаною Спенсер — красунею з аристократичної сім’ї, яку згодом почав обожнювати весь світ.

Реклама

Каміллі про всенародне кохання не доводилося навіть мріяти. Хоча би повага з боку сім’ї Чарльза, двору та простих британців стала б для неї великою нагородою. Її називали розлучницею, безсердечною та підступною, але попри всі приниження вона завжди залишалася біля свого Чарльза — стати чоловіком та дружиною вони змогли лише через 35 років після знайомства. Розповідаємо докладніше історію жінки, яка заслуговує на окрему екранізацію Netflix.

Принц Чарльз та Камілла Паркер-Боулз, 1979

Камілла Розмарі Шанд народилася в сім’ї дворянського роду джентрі. Її батько був майором британської армії, працював у винарній сфері, а мати походила із сім’ї 3-го барона Ешкомба. Проте набагато цікавіше вивчати біографію її прабабусі Аліси Кеппел, яка була фавориткою принца Едуарда Вельського — у 1901 році він став королем Едуардом VII, але стосунки з коханою підтримував до самої смерті.

Саме тому знайомство 23-річної Камілли з 22-річним Чарльзом на одній з вечірок при дворі спершу сприйняли легковажно. Правнучку Аліси Кеппел розглядали лише як дошлюбне захоплення майбутнього спадкоємця. Її родовід не відповідав його статусу, а питання цноти взагалі закривали перед нею якісь королівські перспективи. Розповідають, що їхнє знайомство й почалося саме з обговорення стосунків їхніх предків. "А чи знаєте ви, що моя прабабуся мала роман з вашим прадідусем? — заявила смілива дівчина. — Може й нам варто спробувати?". Чарльз з головою поринув у нові стосунки, цілком упевнений, що правильну дружину йому обере сім’я, але не передбачив одного — він по-справжньому закохався в зухвалу Каміллу, яка не була загальноприйнятою красунею і не вирізнялася королівськими манерами. Однак серцю не накажеш. Коли при дворі зрозуміли, що майбутній король справді закоханий, — довелося діяти.

Принц Чарльз та Камілла Паркер-Боулз, 1972

Юного Чарльза відрядили служити на флот, а Каміллі в цей час дали зрозуміти, що вона тут небажана гостя й дружиною принца їй не стати. У результаті в 1973 році вона вийшла заміж за військового Ендрю Паркера-Боулза, з яким була у стосунках (пара постійно розлучалася та сходилася) ще за знайомства із Чарльзом. Саме під ім’ям Камілли Паркер-Боулз про неї й дізналася широка громадськість, коли стало зрозуміло, що попри офіційні шлюби, ці двоє й далі кохають одне одного.

Весілля Ендрю Паркер-Боулза й Камілли

Безліч фактів підтверджують їхній зв’язок. Наприклад, після народження принца Гаррі принцеса Діана з дітьми переїхала до Кенсінгтонсього палацу, а принц Вельський переїхав жити в маєток Гайгроув. Через якийсь час абсолютно "випадково" усього за 10 хвилин від нього оселилася й Камілла Паркер-Боулз зі своєю родиною, також у пресу якось потрапив запис їхньої розмови, під час якої принц Чарльз освідчувався в коханні Каміллі й розповідав, що хотів би бути з нею весь час, як тампон у її штанах. До принца потім прилипло прізвисько "Містер Тампон", а приховувати цей зв’язок від громадськості вже стало зовсім неможливо.

Камілла Паркер-Боулз

1996 року принц Чарльз розлучився з принцесою Діаною, а Камілла Паркер-Боулз залишила чоловіка незадовго до цього. І навіть коли ці двоє були формально вільними, узаконити свої стосунки вони не могли ще довго. Однією з причин стала раптова смерть Діани, яку оплакував увесь світ. Камілла тоді зазнала безліч звинувачень, і якісь активні дії могли ще більше зіпсувати ситуацію. Люди тоді активно згадували інтерв’ю Діани, яка журналістові Мартіну Баширу в 1995 році сказала: "У цьому шлюбі нас було троє, тож було трохи тісно". Отже, дружиною принца Чарльза вона стала лише у 2005-му — рівно через 35 років після тієї доленосної зустрічі, коли їх познайомили на вечірці.

Принцеса Діана та Камілла Паркер-Боулз, 1980

Також британська преса повідомляла тоді, що після смерті Діани Камілла та Чарльз знову були змушені зустрічатися таємно, щоб не дратувати публіку. Так тривало два роки, а на початку нульових принц і зовсім найняв фахівців, які відповідали за створення їхнього правильного іміджу в очах громадськості. На це пішло п’ять років.

Камілла Паркер-Боулз

Якщо скласти все разом, то вийде, що коханню принца Чарльза й Камілли Паркер-Боулз понад 50 років, з яких 17 вони в офіційному шлюбі. Цікавий факт, що після одруження Камілла могла офіційно називатися принцесою Вельською, але вона віддавала перевагу титулу герцогині Корнуольської, щоб не викликати чергову хвилю порівнянь з першою дружиною Чарльза.

Весілля принца Чарльза та Камілли Паркер-Боулз

А порівнювали їх постійно. Якщо Діану називали королевою сердець, то Каміллу іноді називали "ротвейлером" — за непривабливу зовнішність і сталевий характер. Однак саме цей характер і допоміг їй впоратися з усіма труднощами, яких було чимало. Навіть її поведінку після смерті Єлизавети II, з якою вони мали складні стосунки, королівські експерти називають зразковою. Багато британців високо оцінили її стриманість та відданість цінностям королівської родини, попри роки принижень. А для цього потрібні міцні нерви та королівська витримка.

Камілла Паркер-Боулз та принц Чарльз

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.