До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Ріанна не хоче, щоб ви копіювали її стиль

Відомо, що модні Доми отримують більший прибуток від продажу парфумів, декоративної косметики та засобів догляду за шкірою, ніж від одягу. Підхід Ріанни до маркетингу можна розглядати через цю ж призму. Нещодавно співачку сфотографували, коли вона виходила із затемненого позашляховика, одягнена у вінтажне джерсі Pucell Scott та камуфляжні штани Amiri з підвіском із дорогоцінним камінням на шиї, а новий Gloss Bomb Stix її бренду Fenty Beauty був помітно затиснутий у її пальцях.

Ріанна в Нью-Йорку, 23 липня 2024 року
Ріанна в Нью-Йорку, 23 липня 2024 року

Реклама

Підпис до фото міг би звучати так: "Ви можете придбати цей бальзам для губ Fenty за $25 і, можливо, наблизитися до мого способу життя, але діаманти Briony Raymond залишаться тільки моїми". Колекція унікальних ювелірних виробів Ріанни — це спосіб дистанціюватися від інших, ненав'язливо нагадуючи, що її статки складають мільярд доларів, і тому вона може поєднувати високу і низьку моду. Коли репортер запитав Ріанну, як вона почувається на Met Gala 2023, вона потерла пальцями та відповіла: "Дорого". Фанати обожнюють такі речі. Вона є втіленням їхніх розкішних фантазій.

Показовим прикладом може стати образ Ріанни, в якому вона поєднала чотири намиста Suzanne Code — включно з трьома хрестиками з 18-каратного золота — зі спідницею AWGE та шубою з овчини The Attico на Тижні моди в Парижі. Або коли одягла розкішний перловий чокер Jean Paul Gaultier з широкими джинсами та кросівками Puma на звичайну вечерю в Лос-Анджелесі. Або намисто Christian Lacroix, яким прикрасила живіт, коли оголосила про свою першу вагітність у 2022 році в пуховику Chanel та джинсах Vetements. Ріанна розуміє, що більшість людей не може відтворити її стиль, але це нічого, адже ми всі потребуємо мрій та цілей.

Ріанна є одним з найвпливовіших персонажів сучасної попкультури. Її образ, що поєднує в собі доступність та розкіш, наслідують мільйони фанатів по всьому світу. Секрет успіху Ріанни полягає у вмілому балансуванні масового та елітарного. З одного боку, вона пропонує доступні косметичні продукти, які мають велику популярність. З іншого — демонструє розкішний стиль життя, доступний лише вищому класу.

Цей контраст створює образ недосяжної зірки, який водночас наближає її до звичайних людей. Шанувальники можуть відчути себе ближчими до Ріанни через використання її косметики, але розуміють, що їхній світ відрізняється від світу розкоші, який вона представляє.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.