До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішла з життя легендарна дизайнерка Мері Куант

Сьогодні стало відомо, що легендарна дизайнерка Мері Куант пішла з життя — їй було 93 роки. У заяві її сім'ї для інформаційного агентства PA повідомляється, що вона "мирно померла вдома в Сурреї у Великій Британії сьогодні вранці". Мері Куант була однією з найвідоміших дизайнерок одягу XX століття і найвпливовіших особистостей у світі моди 1960-х років. Вона розробила сміливі мініспідниці та сукні-мішки і перетворила жіночі штани та кольорові колготки на основні елементи гардероба. А крім того популяризувала стрижку боб, яку їй зробив її друг Відал Сессун.

Мері Куант, 1965
Мері Куант, 1965

Реклама

"Неможливо переоцінити внесок Куант у моду. Вона втілювала радісну свободу 1960-х років і стала новим зразком для наслідування для молодих жінок. Сучасна мода багато в чому завдячує її новаторському баченню", — йдеться в заяві лондонського Музею Вікторії та Альберта, який у 2019 році відкрив першу велику виставку, присвячену легендарній дизайнерці.

Мері Куант, 2009
Мері Куант, 2009

Мері Куант народилася в південно-східному Лондоні 11 лютого 1930 року у родині двох валлійських шкільних вчителів. У 1950-х роках вона отримала диплом художньої освіти в Голдсмітському коледжі, де познайомилася зі своїм чоловіком Александром Планкетом Гріном, який пізніше допоміг заснувати її бренд. Мері Куант взяли в учні модисткою, перш ніж вона почала шити свій власний одяг. В 1955 році вона відкрила свій бутик на Кінгс-роуд у Челсі.

Мері Куант, 1967
Мері Куант, 1967

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.