До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пальта принцеси Діани, які ніколи не вийдуть з моди

Говорити про стиль принцеси Діани можна вічно. Леді Ді мала чудовий вигляд незалежно від того, у чому була вдягнена: чи то велосипедки й спортивні кросівки, чи то елегантна сукня й туфлі на шпильці. Упродовж десятиліть дизайнери інтерпретують її культові образи у власних колекціях, а модниці намагаються повторити їх для виходу у світ. Та коли йдеться про зимовий гардероб, особливо вибір пальта — принцесі Уельській немає рівних.

Принцесса Диана, 1988Принцеса Діана, 1988

"Спершу Діану нібито вдягали костюмери, щоб зовнішній вигляд принцеси максимально відповідав її статусу, — сказала дизайнерка Аманда Вейклі, яка працює з королівською родиною. — Тільки з роками вона знайшла власний невимушений стиль". Ці зміни можна простежити й у виборі верхнього одягу Діани. Від королівських кейпів з оксамитовим оздобленням, фраків з величезними рюшами на комірах, пальт з декадентськими хутром, Діана перейшла до універсальніших і позачасових моделей.

Реклама
Принцесса ДианаПринцеса Діана

"Вона завжди почувалася комфортніше в пошитому на замовлення одязі", — зазначила стилістка Діани Анна Гарві, яка допомогла колишній виховательці дитячого садочка позбутися формальностей і знайти власний шлях у королівській моді. До 1990-х — десятиліття, коли стиль Діани визначали Chanel і Versace — пальта принцеси Уельської мали андрогінний вигляд, однак елегантний; об’ємний, проте вишуканий; правильний, однак зовсім не манірний.

Принцесса Диана, 1984Принцеса Діана, 1984

Її особистий стиль виявлявся через краватки-метелики або блузки зі стрічками, що визирали з-під її пальт. Діана була неперевершена у вмінні мати формальний і доступний вигляд водночас. Відтоді не було нікого, хто б так добре дотримувався балансу або не боявся помилитися у своєму виборі.

Vogue згадує найкращі виходи принцеси Діани в пальтах, які засвідчили, що вона і її стиль випередили свій час.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.