До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнутися як: Маргарет Тетчер, прем'єр-міністерка Великої Британії

Як перша жінка-прем'єр-міністр Великої Британії, Маргарет Тетчер перебувала під постійним контролем, а її гардероб став своєрідними обладунками, ідеально відповідними для Залізної Леді. Оскільки вона була не тільки новатором в політиці, а й в моді, Тетчер показала приклад того, який вигляд має мати жінка при владі. На честь дня народження легендарної британки, Vogue UA розбирається, з чого складався її гардероб.

Маргарет Тетчер

У вісімдесяті роки Маргарет Тетчер прославилася своїми так званими Power Suits. Вони стали уніформою Залізної Леді – ідеальне поєднання жіночності і сили. Уподобання Тетчер цим елементом гардеробу вплинуло не тільки на політиків, а й на всіх зайнятих роботою жінок. У кімнаті, повній чоловіків в сірих смугастих костюмах, її вбрання були навмисне привабливими: ідеально зшиті в найсміливіших відтінках, з часом психоделічними принтами і масивними аксесуарами – її складно було не помітити.

Реклама

Костюми представляли тверду сторону характеру Тетчер – сталеву броню в світі чоловічих костюмів, але, при цьому, вона завжди додавала в образ деталі, що акцентують увагу на жіночній стороні. Так в гардеробі Тетчер з'явилися блузи з бантами. Часто з геометричними принтами, в яскравих відтінках і з великими бантами, ці блузи мали пом'якшити її зовнішній вигляд і навіть додати елемент моди в практичний, строгий гардероб жінки, що стояла "біля керма" держави.

Що стосується аксесуарів, то майже завжди Залізна Леді носила перли, компанією для яких іноді були масивні персні, браслети і наручний годинник. Також Тетчер завжди носила з собою сумочку. Квадратна і чорна, вона завжди була з Маргарет, за що її міністри в 80-і роки прозвали "всюдисущою сумочкою прем'єр-міністра".

Незважаючи на образ і відповідальність прем'єр-міністра, Маргарет Тетчер вважала, що головне в одязі – це відчуття комфорту. Вона якось сказала: "Незалежно від того, який привід – вам завжди має бути зручно в вашому одязі. Це повинен бути стиль, в якому вам комфортно; тканина, яка вам приємна. А, головне – ви маєте знати, що маєте відповідний вигляд і в жодному разі не зухвалий".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.