До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вбрання Олени та Володимира Зеленських у День вишиванки

Щороку в третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки — цього року він припав на 20 травня. Вже кілька років поспіль українці активно долучаються до флешмобу й приходять на роботу або навчання у вишиванці. Доєдналися до святкування й президент України разом з першою леді.

Володимир та Олена Зеленські опублікували у своїх акаунтах у соціальних мережах спільні фото у вишиванках українського бренду ARTEMKLIMCHUK, які було створено на замовлення спеціально для президента і першої леді.

Реклама

Сорочки створювали за старовинними зразками оригінальних вишиванок, що їх віднайшли в музейних архівах Дніпропетровської області. Для Володимира Зеленського вибрали популярну в східній Європі в XIX столітті модель сорочки зі скісним коміром. Оригінальний міський європейський крій прикрасили вишивкою за мотивами зразка. Для Олени Зеленської бренд також створив вишиванку за мотивами старовинної сорочки, але було додано квадратний викот, який прикрасив квітчастим візерунком майстер вишивки Руслан Панчук.

"Під час створення вишиванки для Володимира за основу ми взяли національний костюм Дніпровщини. Для сходу України боковий викот на сорочці був досить типовим елементом, дуже популярним у XIX столітті. Проте втратив свою актуальність після всього того, що з нашою країною зробив Радянський Союз. Також ми використали традиційні орнаменти регіону й характерний для жіночої сорочки викот квадратної форми. Візерунки ми трішки стилізували, вишили їх хрестиком і ретязем, переосмислили дизайн і осучаснили вишиванку, хоча її створено за мотивами історичних сорочок, які зберігаються в музеях", — розповідає дизайнер Артем Климчук.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.