До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кохання Єлизавети II і принца Філіпа у світлинах

На 20 листопада 1947 року припав день весілля найміцнішої пари в британській королівській історії. Єлизавета II та принц Філіп одружилися 76 років тому.

Портрет королеви Єлизавети II та принца Філіпа на честь 70-ї річниці одруження, 2017

Їхня перша зустріч відбулася 1934 року, коли Філіпу було 13, а Лілібет — усього 8. Сталося це на весіллі грецької принцеси Марини, яке відбулось у Вестмінстерському абатстві. Однак тоді діти, які насправді є чотириюрідними братом і сестрою (у них спільна прапрабабуся, королева Вікторія), абсолютно не звернули уваги одне на одного. Доленосна зустріч відбулася кількома роками пізніше, коли Георг VI разом з родиною вирушив у Королівський військово-морський коледж у Дортмунді, де за збігом обставин їх супроводжував 18-річний Філіп, який там навчався. Однак заздалегідь затвердженою програмою сім’я Георга VI не змогла рухатися через раптовий спалах віспи й паротиту. Тому поки батьки опікувалися важливими державними справами, Лілібет і Маргарет коротали час на кораблі "Вікторія й Альберт", а їхній далекий родич був поряд. Потім між молодими людьми виникло листування, а Різдво 1943 року вони вже зустрічали у Віндзорському замку.

Реклама
Принц Філіп і Єлизавета II, 1947

Vogue.ua згадує найяскравіші світлини з життя Єлизавети й Філіпа.

<b>баба лиза и ее муж</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.