До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Різдвяні традиції Джейн Біркін

Напередодні Нового року Джейн Біркін виступить у The Standard у Лондоні з класичною композицією на фортепіано. Музикант і муза мільйонів розповіла Vogue про різдвяні традиції своєї родини – від маленьких оксамитових суконь з червоними переливами до шампанського з сусідами і гарячих булочок за чаюванням.

Джейн Біркін і Серж Генсбур 1970 року

У переддень Нового року у вас є можливість зустріти Джейн Біркін у Decimo в The Standard у Лондоні, де зірка виступить у своєму чоловічому вінтажному костюмі Saint Laurent, вінтажній футболці Agnès B і фірмових тенісних туфлях. "Я гадаю, що чоловічий одяг дає змогу мені мати вигляд маленької і тендітної", – розповідає Vogue ікона безтурботного стилю. "Одягніть на мене сукню і макіяж, і я перетворюся на 100-літню жінку – з обличчям Джоан Кроуфорд і пухкою фігурою!".

Реклама

Біркін сподівається, що вечір класичних французьких пісень від неї і Сержа [Генсбура], з яким колись вони були золотою парою поп-культури, поєднаних з мелодіями Тома Вейтса і Руфуса Вайнрайта, вдасться атмосферним. "Протягом години я не думатиму ні про що, крім пісень, співатиму чесно і ділитимуся емоціями", – розмірковує вона. "Через годину настане Новий рік, і я знову стану матір'ю, бабусею, сестрою і приятелем". І справді, легко забути, що шлях до слави Джейн Біркін проклала через власну холоднокровність, яка завжди була на першому місці, попри її пристрасть до творчості, від кіно до музики і поезії.

Джейн Біркін і Серж Генсбур 1970 року

Навіть через десятиліття, а почалося все з пісні-хіта 1967 року "Je t'aime ... mon non plus", за якою Генсбур зняв однойменний фільм з Біркін у головній ролі, зірка все ще страждає від "страху сцени". "Я боюся розчарувати і підвести всіх ...", – каже вона. "На ніч я одягну шарф і під час репетиції триматиму японську маску в кишені, щоб з моїм голосом все було добре".

Біркін стурбована через свою косметичку. "Я втратила її на конвеєрній стрічці в аеропорту Манчестера, тому завтра мені потрібно буде потрапити в Bon Marché, щоб взяти там тональну основу Sisley і олівець для губ MAC, який я використовую на щоках для додання здорового вигляду, – ділиться вона. – О, і я повинна знайти перукаря в Лондоні, щоб трохи підстригтися до Нового року".

Якщо занепокоєння за свій рум'янець під час прохолоди здається звичним явищем, то відсутність у Біркін шоу на Різдво – ні. "Я ніколи не ношу нічого особливого", – каже вона, знизуючи плечима. Дуже важливий фартух, адже вона готуватиме різдвяний обід в будинку своєї доньки Шарлотти Генсбур у Парижі, разом з молодшою донькою і всією родиною. "Різдвяні панчохи, запах мандарин, магія, захоплення... зараз цього вже немає, мої дівчатка виросли, – згадує Біркін. – Зараз я радію, що мені пощастило бути з ними. Я не можу уявити собі Різдва на самоті, це було б дуже сумно".

Лу Дуайон, Джейн Біркін і Шарлотта Генсбур 1999 року

Як матріарх у своїй сім'ї, Біркін розповідає, що таємниця сімейного святкування – в якості їжі і напоїв. "Устриці в переддень Різдва, гарячі булочки до чаю на Різдво, шампанське для сусідів". Цього року вона даруватиме дітям одяг – "червоні оксамитові сукні для найменших". Але Біркін додає, що найкращим подарунком для неї були "дерева для саду та кущі для балкона", які продовжують рости. Найзаповітніший подарунок, який вона отримувала? – "Намисто з локшини!", – адже Біркін захоплювалася рукоділлям у період свого батьківства.

Вона нарікає на відсутність богослужінь у Франції, хоча в паризькій церкві Сен-Сюльпіс звучатимуть різдвяні мелодії. Але в пріоритеті для Біркін, звісно ж, репетиції свого концерту для великої ночі. "Мені пощастило, що у мене чудовий репертуар", – каже Біркін, так підбадьорює себе. "Аудиторія знає пісні, глядач буде зворушений спогадами про Сержа і мене. Це все, що я збираюся зробити".

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.