До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королівська мода: стильна зірка принцеси Маргарет

Принцеса Маргарет, молодша сестра королеви Єлизавети II, народилася всього на чотири роки пізніше, ніж старша донька короля Георга VI, але в сприйнятті життя і ставленні до світу між ними була прірва. Після того, як їхніх батько зайняв британський престол, різниця між двома дівчатами стала ще більш помітною: грайлива і норовлива Маргарет не бажала бути "шлейфом" старшої сестри, тому вирішила стати королевою сердець.

Принцеса Маргарет

Її любили британці – за відкритість і легкий характер, а вона любила жити так, як їй хотілося. Однією з головних пристрастей в житті принцеси Маргарет, яка допомагала боротися в тому числі з самотністю, була мода.

Реклама

Роман з модою у неї почався ще у 18 років – вже тоді вона воліла самотужки вибирати собі вбрання з більшою опорою на власний смак, ніж на дипломатичний етикет. У 21 рік її вже можна було помітити на показах відомих французьких брендів, які ті часто проводили в Лондоні.

Крістіан Діор і принцеса Маргарет

Особливо принцеса Маргарет виділяла Крістіана Діора, а його New Look довгий час був візитною карткою її витонченого стилю. Саме сукню Christіan Dior вона обрала для святкування 21-річчя, а в інтерв'ю потім розповідала, що це її улюблене вбрання.

Принцеса Маргарет у сукні Christian Dior, 1951

Залишилася вона з Christian Dior і після смерті засновника бренду. 1958 року принцеса стала господинею презентації модного Дому в Бленхеймському палаці. Тоді свою колекцію показав ще юний Ів Сен-Лоран.

Принцеса Маргарет та Ів Сен-Лоран, 1958

Також принцесу Маргарет можна було часто побачити у вбраннях авторства придворного дизайнера Нормана Гартнелла, а з її фотографій можна вивчати історію моди 1950-х років.

Особливо вміло вона поводилась з аксесуарами: легко носила капелюхи химерних форм, любила шовкові хустинки та сонцезахисні окуляри. І якщо її сестра Єлизавета відома своєю любов'ю до яскравих однотонних образів, то ексцентричність свого характеру Маргарет нерідко виявляла у виборі принтів – леопардову шубу вона носила ще задовго до того, як народилася Кейт Мосс, а сукні з наївним гороховим малюнком одягала навіть на звані вечері.

Фото: Getty Images, архив Vogue

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.