До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 зухвалих висловлювань Карла Лагерфельда про красу

10 вересня 1933 року народився німецький дизайнер Карл Лагерфельд, який почав кар’єру ще в середині 1950-х, понад 30 років керував модним Домом Chanel, співпрацював з італійським брендом Fendi і розвивав іменну марку Karl Lagerfeld.

Карл Лагерфельд

Реклама

Нескінченно цитований Лагерфельд завжди був прямолінійний і відвертий. Особливо коли йшлося про образи, які він любив. Після того, як Vogue.ua з’ясував, що в косметичці дизайнера, представляємо найкращі "лагерфельдизми" про здоров’я, моду й тренди.

Про зачіску

"Коли я втомився від моди на довге й кучеряве волосся, а воно в мене саме таке, я почав збирати його. Сталося це 1976 року. Хвіст — найпростіша зачіска. Для мене вона ідеальна, оскільки я не дуже обдарований перукар. Я не люблю гелі та інші засоби, використовую тільки білу пудру для укладання: моє волосся не таке вже й білосніжне від природи".

Про жертви заради моди

"Я скинув понад 90 кг, щоби носити костюми Еді Слімана".

Про тату

"Я думаю, що тату жахливі. Це як усе життя носити сукню Pucci й не знімати її".

Про фізичні навантаження

"Я багато тренувався, поки мені не виповнилося 20. Тоді я мав сильний, можна сказати, стьобаний прес… І тут все, як у Chanel".

Про дієти

"Починайте дієту, коли у вашому житті період оптимізму й щастя".

Про красу

"Краса чи бажання бути гарною саме по собі — небезпечна мотивація. Хтось одного разу сказав: "Невже любити когось за красу — це справді любити?" Респектабельного зовнішнього вигляду досить, щоби люди почали цікавитися вашою душею. Тільки досвід робить нас цікавими й тими, ким ми є. А період у житті, коли вам здається (чи ні), що ви маєте поганий вигляд, може стати корисним і потрібним".

Про спортивний одяг

"Спортивні штани — ознака вашої поразки. Якщо ви їх купили, отже, остаточно втратили контроль над власним життям".

Про ідеї

"Більшість ідей, які я в підсумку втілюю, спершу приходять до мене вві сні. Найшвидші ідеї завжди найкращі. Не треба крутити мозком — ідея має бути як блискавка. Я можу малювати швидше, ніж говорити. Є люди, яких лякає білий аркуш, вони бояться чогось нового, але це не про мене".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.