До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія весільних туфель принцеси Діани

Весілля принцеси Діани й принца Чарльза відбулося 29 липня 1981 року в соборі святого Павла в Лондоні. Відтоді весільний образ леді Ді став одним з найобговорюваніших у всьому світі: пишна сукня із шовкової тафти, подібна до кремового торта, ніжні мережива, ручна вишивка, десять тисяч перлин і 8-метровий шлейф. Проте мало що відомо про її вінчальні туфлі, які сховалися під багатошаровою тафтою барокового образу. Vogue.ua розповідає секрет весільних туфель принцеси Діани.

Принцеса Діана й принц Чарльз, 1981

Напередодні свого весілля принцеса Діана звернулася до кількох нішевих дизайнерів того часу, маловідомих широкому загалу, але високо шанованих серед успішних людей, до яких належить і Б’янка Джаггер. Це були Девід та Елізабет Емануель, які, окрім дизайну весільних суконь для леді Ді, також розробляли взуття й аксесуари. Саме вони розробили дизайн взуття, задуманого як справжня окраса. Виготовив його ​​вручну Клайв Шілтон, майстер взуття Made in England. Ці туфлі були із шовкового атласу, розшиті 542 блискітками й 132 перлинами. У центрі взуття красувалося серце, обрамлене ніжним мереживом й вишивкою. Туфлі Lady Diana були одою романтиці — всередині туфель майстер вишив на згадку про новий королівський союз ініціали D і C, переплетені у формі серця.

Реклама
Принцеса Діана, 1981

На особливе прохання принцеси Уельської її весільні туфлі мали дуже низький підбор. Річ у тім, що леді Ді й без підборів була врівень своєму майбутньому чоловікові. Вона вирішила обійтися без них, щоб не бентежити принца Чарльза в такий відповідальний і важливий день. Цей невеликий жест передавав всю ніжність і любов Діани до свого чоловіка.

Туфлі принцеси Діани

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.