До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: українська модель Марфа про кутюрне шоу Givenchy

Тиждень високої моди в Парижі, що нещодавно завершився, став успішним для української моделі Марфи (материнське агентство FACES) вона взяла участь в показах Armani Prive, Jean Paul Gaultier і Givenchy. Особливим для неї стало останнє шоу, оскільки французький бренд пропонував українці ексклюзив, від якого вона відмовилася. Vogue.ua дізнався у Марфи враження від показу.

Givenchy Couture осінь-зима 2018/2019
Про кастинг

Як такий, кастинг перед шоу я не проходила. Я це зробила ще місяць тому, коли команда Givenchy шукала дівчинку для примірок під час пошиття колекції. Через пару днів ми почали працювати і я залишилася з ними до самого показу.

Реклама
Перед показом Givenchy Couture осінь-зима 2018/2019
Про атмосферу

Атмосфера на шоу була дуже душевною і по-сімейному теплою, адже в кінці показу на подіум вийшла не тільки головний дизайнер Клер Вейт Келлер, але і команда майстрів, яким, зазвичай, не приділяють належної уваги. Колекція була присвячена спадщині Юбера де Живанши і такий крок мав абсолютно природний вигляд. Мені приємно було стати частиною цієї історії.

Фінал шоу Givenchy Couture осінь-зима 2018/2019
Про враження

Я вперше працювала на примірках кутюрної колекції, яка практично народжувалася на моїх очах. Дуже цікаво було спостерігати як картинки з мудборда і ескізи перетворювалися в конкретні речі, з яких вже складався образ.

Локація шоу (парк у дворі Національного архіву Франції прим.ред.) одна з найкрасивіших, на яких мені пощастило опинитися. Це були непередавані відчуття свіже повітря і затишний зелений двір посеред кам'яного Парижа. Особливу урочистість шоу надавав дзеркальний подіум здавалося, що небо у тебе під ногами. Хотілося перестати думати про щось земне, віддатися відчуттям прекрасного навколо і всередині себе, а також по максимуму відчути цей момент, зберегти його в пам'яті до найдрібніших деталей.

Локація шоу Givenchy Couture осінь-зима 2018/2019
Про труднощі

Головна складність, з якою зіткнулася, було взуття. На тесті світла за день до показу виявилося, що воно не зручне для довгих дистанцій. Уже на другому колі я натерла ноги. Наступного дня, після ще однієї примірки, я зрозуміла, що це взуття більше не одягну. З горем навпіл дизайнери взуття погодилися поміняти мені пару з відповідним розміром і, в підсумку, довелося змінювати силь всього образу. Звичайно, таке ставлення не дуже сподобалося і навіть здивувало, що вони за весь час, що я у них працювала, не зробили нормального розміру взуття і не захотіли подбати про комфорт моделі.

Givenchy Couture осінь-зима 2018/2019
Про Клер Вейт Келлер

Клер дуже мила і добра людина, хоча, на перший погляд, вона здалася мені досить холодною. Моя думка швидко змінилась приємно спостерігати, коли очі дизайнера горять під час роботи.

Марфа за кулісами шоу Givenchy Couture осінь-зима 2018/2019

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.