До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Володимир та Олена Зеленські привітали українців з Днем вишиванки

Володимир та Олена Зеленські привітали всіх українців з Днем вишиванки, який у нашій країні відзначають кожен третій четвер травня. Цьогорічна дата свята випала на 19 травня.

Президент України для запису вітального відео вбрався у вишиванку українського бренду Etnodim. Володимир Зеленський вибрав сорочку із символічною назвою Velych. Вишиванка з орнаментом дубового листя – уособленням чоловічої енергії й сили, довголіття та терпіння – слугує ознакою стійкості та міцності нашого народу, його глибокої прив’язаності до коріння та рідної землі. Колір сорочки й вишивки узгоджується зі стилем мілітарі, якому під час війни Володимир Зеленський віддає перевагу.

Реклама

Перша леді також опублікувала в соціальних мережах світлину у вишиванці, яку підписала дуже влучними словами. Судячи з коментарів, вони зворушили багатьох українців: "Хтось дістає її, дивом вцілілу, із шафи в зруйнованому будинку. А хтось втратив разом із домом. Хтось шукає її в іншій країні, куди вигнала війна. Хтось одягне її в рідному місті, де нарешті немає обстрілів. Хтось – в окупації, ризикуючи життям. А хтось зробить це взагалі вперше, бо вперше відчув таку потребу. Цей день українці відзначають багато років, але війна наповнила його новим щемливим змістом. Можливо, вперше ми так гостро відчуваємо сенс відомого вислову про „вишитий код нації". Вперше це стало настільки особистим і гострим. Вперше це про наші страшні втрати й про обов’язкову перемогу над ворогом і горем. З Днем вишиванки, друзі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.