До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олена Зеленська зустрілася з Бріжит Макрон

Олена Зеленська зараз перебуває з офіційним візитом в Парижі. До Франції вона прибула на важливу для української культурної дипломатії подію — відкриття представництва Українського інституту в цій країні.

Олена Зеленська та Бріжит Макрон
Олена Зеленська та Бріжит Макрон

Реклама

"В той час, коли наша культура, як і люди, під щоденними російськими атаками, мусимо підсилювати її голос у світі. Подекуди навіть знайомити з нею з нуля, бо багато нашого історичного внеску привласнено Росією", — написала перша леді, яка також виступила з промовою на 42-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, нагадавши присутнім, що російські війська продовжують знищувати українську культурну спадщину щодня. Крім того, Олена Зеленська підкреслила, що це знищення відбувається не тільки зараз, згадавши трагічну дату в історії країни — 3 листопада 1937 року, коли було розстріляно понад 100 митців в урочищі Сандармох.

Також в програмі першої леді було відвідання Сорбонни — легендарного навчального закладу, а результатом стала історична подія — відновлення роботи відділення україністики, яке закрилося 2012 року. "Мала нагоду разом з Українським інститутом в особі Володимира Шейка та Ірини Дмитришин особисто подякувати президентці Сорбонни Наталі Драш-Темам за те, що з початку повномасштабного російського вторгнення університет прихистив сотні українських студентів, надав свої зали й кафедри для виступів українських інтелектуалів, письменників, правозахисників", — додала перша леді.

Крім того, Олена Зеленська зустрілася з Бріжит Макрон. Обидві перші леді відвідали одну зі шкіл, де сьогодні навчаються українські діти, які були вимушені покинути країну через воєнні дії.

Підтримувати українську креативну думку пані Зеленська продовжує і за допомогою модної дипломатії. Під час паризького відрядження вона продемонструвала кілька образів від українських брендів. Спочатку — сіру двійку з вишивкою українського бренду Lake Studio, а на зустріч із пані Макрон вдягла образ з нової осінньо-зимової колекції The Coat.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.