До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

День Прапора: Марина Порошенко у футболці українського бренду "Зерно"

Цього року для святкування Дня Прапора перша леді країни Марина Порошенко обрала футболку демократичного українського бренду "Зерно". Vogue.ua дізнався, як створювався цей образ.

Зоя Звиняцковська, історик моди, куратор:

Реклама

"З 2014 року на День Прапора Перша леді вдягає речі демократичних українських брендів. Так склалося, що найчастіше це саме футболки. Коли за декілька місяців до події Марина Порошенко попросила рекомендацію вбрання для цього дня, я якраз працювала над виставкою "IN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежності". У рамках проекту ми співпрацювали з магазином "Всi. Свої" і я познайомилася з усіма брендами, які вони представляють. Марка "Зерно" на мою виставку не потрапила, але я дуже добре запам'ятала їхні роботи. І, власне, коли Перша леді запитала мене про можливе вбрання, я одразу згадала і запропонувала футболки цього бренду. В них авторські принти, і єдина зміна, яку ми внесли, стосувалася кольорової гами – на сайті моделі представлені в червоних, зелених і синіх відтінках, для Марини Анатоліївни ми замовили футболки в кольорах українського прапора". ​

Христина Патик, засновник бренду "Зерно":

"Вибійкова блузка, що була сьогодні одягнута на пані Порошенко, зроблена майстром Володимиром Маркар'яном в Полтаві, який вирізьблює на твердому дереві форми і компонує з них орнаменти. На форми наноситься органічна фарба і шляхом відбитку переноситься на тканину. Ця техніка називається вибійка, є давнішою від техніки вишивання і прийшла до нас з Індії. Всі зображені знаки є давніми оберегами, і солярні символи – сонце – у всіх культурах є божественним символом, і птахи, і риби як символ мудрості, і стилізоване дерево життя. Важливо, що ці знаки не є суто українськими – вони зустрічаються по всій планеті, і це якраз відображає нашу концепцію багатовимірної ідентичності, як прояв Людини Землі".

Читайте также:

Образ дня: Анджелина Джоли vs Chanel Resort 2015​

Insta-отчет: как знаменитости наблюдали за солнечным затмением​

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.