До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гардероб Меланії Трамп в африканському турне

На початку жовтня перша леді США Меланія Трамп вирушила в Африку – п'ятиденне турне стало її першою самостійною поїздкою на цій посаді. За традицією чимало уваги преси привернув гардероб місіс Трамп. Без скандалів знову не обійшлося.

Меланія Трамп в ЄгиптіФото: NY Times

Почалася поїздка з відвідування Гани, в яку дружина Дональда Трампа вирушила в замшевому плащі рудого відтінку Vince, а вже прилетіла в легкій бавовняній сукні Celine. Потім перша леді США приміряла більш повсякденний образ в стилі мілітарі – штани і армійську сорочку кольору хакі. Фанати Меланії Трамп згадали, що це вбрання вона вже одягала 2017-го, правда тоді вона доповнила його туфлями на високих шпильках. У Гані на її ногах були лофери.

Реклама
Меланія Трамп в Гані

Потім місіс Трамп вирушила в Малаві, де знову приміряла кілька образів в стилі сафарі – з сукнею пісочного відтінку Joseph і світлою сорочкою в поєднанні з вузькими темно-зеленими брюками. У цій країні вона також продемонструвала, що носить речі більше, ніж один раз. Сукню-сорочку Erdem з квітковим малюнком вона вперше одягала в липні 2018 -о.

<b>MelaniaTrump_Africa</b>

Перший скандал, пов'язаний з образом Меланії Трамп, трапився в наступному місці її призначення – Кенії. Для однієї з поїздок по країні вона вибрала образ, що складається з вузьких брюк, білої сорочки, високих чобіт і коркового капелюха, що вважається в Африці символом європейських колонізаторів. Приблизно так само була одягнена героїня Меріл Стріп у фільмі 1985 року "З Африки".

Меланія Трамп в Кенії

Американські ЗМІ назвали це вбрання ще однією помилкою команди стилістів місіс Трамп, адже схожий образ у багатьох африканців досі асоціюється з пригніченням і експлуатацією. Офіційні представники в інтерв'ю Washington Post розповіли, що "це стандартний образ американського туриста в Африці". Історики моди називають такий підхід стереотипним і нагадують, що та ж Гіларі Клінтон 1997 року під час поїздки на цей континент просто взяла з собою кілька улюблених брючних костюмів, не намагаючись загравати з місцевим населенням.

Фінальною крапкою п'ятиденного турне став Єгипет. На офіційній фотосесії перша леді з'явилася в світлому брючному ансамблі, який користувачі соціальних мереж миттєво порівняли з образом Майкла Джексона в кліпі Smooth Criminal. Частина з них також згадала про Індіану Джонса.

Меланія Трамп в Єгипті

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.