До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Еволюція стилю Кім Кардашʼян на Met Gala в 11 образах

Важко повірити, що така королева моди, як Кім Кардашʼян, колись була порівняно невідома в попкультурі. Після прем’єри серіалу "Сімейство Кардаш'ян" у 2007 році вона та її сім’я почали стрімко здобувати популярність, але справжня слава світської левиці прийшла до Кім після її появи на Met Gala у 2013 році. Ажіотаж навколо її виходу на червоній доріжці стався здебільшого завдяки її квітчастій сукні Givenchy, яку вона вдягнула, будучи вагітна своєю першою донькою Норт. Відтоді Кардашʼян відвідувала кожен Бал Інституту костюма Met Gala, щоразу демонструючи своє вміння привертати увагу — чи то в стриманій сукні Vivienne Westwood, чи то в нестандартному вбранні Mugler, чи в гідному музею образі, який вона одягла 2022 року, що викликав стільки суперечок, скільки й похвали. В очікуванні Met Gala 2023, ми зібрали усі виходи Кім Кардашʼян на червоній доріжці протягом багатьох років, і додали унікальні подробиці щодо кожного з них.

Реклама

2013: сукня Givenchy авторства Ріккардо Тиші

Для своєї першої появи на Met Gala у 2013 році Кім Кардаш'ян обрала сукню Givenchy, розроблену Ріккардо Тиші, що на той час був креативним директором бренду. Він створив сукню з квітковим візерунком для Кім, яка тоді була вагітна своєю першою дочкою Норт. Сукня, що закриває кожен сантиметр її тіла, за винятком голови та лівої ноги, була створена і в чорному кольорі, але, як кажуть, головна редакторка американського Vogue Анна Вінтур, яка курує вибір нарядів гостей на цей вечір, попросила Кардаш'ян одягти версію з квітковим принтом. Реакція на ексцентричний образ у соціальних мережах не змусила себе чекати, і Кардаш'ян пізніше зізналася, що розплакалася дорогою додому, читаючи коментарі тих, хто вважав сукню невтішною. Проте вона також визнала, що любов до сукні прийшла згодом, і розповіла, що засновниця The Row Ешлі Олсен оцінила її вбрання того вечора — така модна похвала на вагу золота.

Кім Кардашʼян у сукні Givenchy
Кім Кардашʼян у сукні Givenchy

2014: сукня Lanvin

На своєму другому Балі Інституту костюма Кардашʼян зробила ставку на класичний гламур, щоб відповідати темі вечора, яка вшанувала творчість першого американського кутюр'є Чарльза Джеймса. Її сукня Lanvin, розроблена покійним Альбером Ельбазом, складалася з чорного і синього шовку. В якості прикрас Кардашʼян додала сліпучі діамантові сережки Lorraine Schwartz. Цікавий факт: Кім ледь не вдягнула сміливіший металевий ремінь, але перейшла на більш стриманий лише за мить до від’їзду на Бал.

Кім Кардашʼян у сукні Lanvin
Кім Кардашʼян у сукні Lanvin

2015: Roberto Cavalli

Для Met Gala 2015 Кардаш'ян одягла "голу" сукню Roberto Cavalli авторства Пітера Дандаса, яка була візуально натхнена вбранням дизайнера Боба Макі, в якому Шер була на першому Met Gala у 1974 році. Вигадливо вишита сукня Кардаш'ян щільно прилягала до тіла і була прикрашена шлейфом з пір'я. Вона також була однією з небагатьох знаменитостей, які уособлювали тренд на прозорі сукні цього вечора. Також у "голих" вбраннях зʼявилися Дженніфер Лопес у Versace та Бейонсе в Givenchy.

Кім Кардашʼян у сукні Roberto Cavalli
Кім Кардашʼян у сукні Roberto Cavalli

2016: Balmain

Темою 2016 року була "Рука та машина: мода в еру технологій", і Кардаш'ян підійшла до цієї теми буквально. Її сукня Balmain з корсетним бюстом і композицією з лелітками, які нагадували сталь, була даниною поваги фільму "Метрополіс" 1927 року. Кім також вибілила брови для додаткової футуристичності.

Кім Кардашʼян у сукні Balmain
Кім Кардашʼян у сукні Balmain

2017: Vivienne Westwood

Образ Кардашʼян у 2017 році від Vivienne Westwood був стриманішим, ніж у попередні роки. Багато хто припускав, що це сталося через її пограбування в Парижі в листопаді 2016 року, коли злодії, погрожуючи їй пістолетом, забрали її обручку з діамантом. Пізніше Кім зауважувала, що її демонстрація багатства в соціальних мережах могла бути причиною пограбування, і повернулася у світло софітів у стриманому стилі, який відрізнявся від її колишнього яскравого підходу. Хоча сукня здається зручною та еластичною, Кардашʼян зізналася, що їхала на захід лежачи, щоб запобігти появі складок.

Кім Кардашʼян у сукні Vivienne Westwood
Кім Кардашʼян у сукні Vivienne Westwood

2018: Versace

У 2018 році Кардашʼян повернулася до того, що вміла найкраще: вийшла на червону доріжку Met Gala у гламурному вбранні, яке неможливо пропустити. Для Балу "Священні тіла: Мода та Католицька уява" 2018 року вона вибрала культову розкіш Versace — золотисту сукню-бюстьє з блискітками, прикрашену хрестами, яка ідеально облягала її фігуру. Драматичність плаття означала, що потрібні були мінімальні аксесуари, і Кім надягла два хрестові намиста.

Кім Кардашʼян у сукні Versace
Кім Кардашʼян у сукні Versace

2019: Mugler

Складність сукні Mugler стала помітна лише тоді, коли Кім Кардаш'ян постала перед камерами високої роздільної здатності в Метрополітені, демонструючи чарівний дизайн у всій його красі, що був створений самим Тьєррі Мюглером, який вийшов із пенсії лише для того, щоб зробити образ для Кардаш'ян. Натхненням для вбрання стала сцена з фільму "Хлопчик на дельфіні" 1957 року, коли Софі Лорен вибирається з океану у промоклій сукні. Яскравий корсетний дизайн, мокре волосся та кришталеві крапельки доповнювали образ.

Кім Кардашʼян у сукні Mugler
Кім Кардашʼян у сукні Mugler

Однак після вечірки 2019 року Кардаш'ян поїхала в місто у вбранні на тему "Кемп: нотатки про моду". Вона знову одягла Mugler, але цього разу — блакитну латексну сукню з глибоким декольте та перуку зі сріблястою стрічкою, що нагадало про Шер (яка також несподівано з’явилася на Met Gala того вечора). Якщо це не кемп, ми не знаємо, що це.

Кім Кардашʼян у сукні Mugler
Кім Кардашʼян у сукні Mugler

2021: Balenciaga

За кілька днів до Met Gala 2021 Кардашʼян дражнила публіку припущеннями, яким може бути її образ на ніч. Після виходу в масці, вона прийшла на Met Gala в чорному боді та накидці, що закривала її тіло, залишивши впізнати себе лише за характерною фігурою. Постать у капюшоні та масці, з якою вона прийшла, виявилася креативним директором Balenciaga — Демною Гвасалією. Пізніше засновниця Skims показала в Instagram, що образ був даниною поваги футболкам, що відповідало темі "В Америці: модний лексикон". "Що може бути більш американським, ніж футболка з голови до ніг?!"

Кім Кардашʼян у сукні Balenciaga
Кім Кардашʼян у сукні Balenciaga

Після Балу Кардашʼян вдягла інший образ Balenciaga — вже без маски для обличчя, але зберігала спокій в сонцезахисних окулярах бренду. Менше ніж через рік вона з'явиться на подіумі показу Balenciaga осень-зима 2022/23.

Кім Кардашʼян у Balenciaga
Кім Кардашʼян у Balenciaga

2022: Jean Louis

Жоден із образів Кардашʼян на Met Gala не викликав такого ажіотажу, як її вбрання у 2022 році: вінтажна сукня Jean Louis безпомилково посідає почесне місце в американській історії. У 60-річній сукні Мерилін Монро заспівала пісню Happy Birthday президентові Джону Ф. Кеннеді в 1962 році. Хочете вірте, хочете ні, але Кардаш'ян позичила цю сукню з музею Ріплі й одягла її лише на червону доріжку Met Gala. Після Балу поширилися припущення, що Кардашʼян завдала шкоди сукні, та вона і власники сукні заперечували це. Чекаємо, що Кім одягне на гала-концерт 2023 року, який відбудеться вже 1 травня.

Кім Кардашʼян у сукні Jean Louis
Кім Кардашʼян у сукні Jean Louis

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.