До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Met Gala 2023

1 травня відбудеться MetGala 2023. Цього року виставка Інституту костюма за назвою "Карл Лагерфельд: Лінія краси" присвячена творчості та життю великого майстра. Дрескод, відповідно, "на честь Карла". Оскільки Лагерфельд створював дизайни для багатьох брендів, зокрема для свого однойменного, Patou, Balmain, Chloé, Fendi та Chanel, відвідувачам не бракуватиме натхнення для своїх образів. На тогорічному гала-концерті, де провідною темою був "золотий гламур", гості віддали шану епосі трансформацій для Америки. Vogue.ua зібрав усе, що потрібно знати про MetGala 2023.

Блейк Лайвлі
Блейк Лайвлі

Реклама

Коли MetGala 2023?

MetGala 2023 відбудеться в понеділок, 1 травня, у Нью-Йорку. Захід святкує відкриття виставки Інституту костюма за назвою "Карл Лагерфельд: лінія краси". Стежити за всіма подіями протягом ночі можна буде наживо з MetGala.

Як я можу дивитися MetGala 2023?

Червона доріжка транслюватиметься наживо на Vogue.com 1 травня впродовж ночі. Початок о 01:00 за київським часом. Співведучими цьогорічної прямої трансляції стануть LaLaAnthony, Дерек Бласберг, ГлояФайнеман і спеціальна кореспондентка Емма Чемберлен.

Яка тема MetGala 2023?

Тема вечора — "на честь Карла". На виставці будуть досліджені найвидатніші роботи Карла Лагерфельда — понад 150 експонатів, багато з яких супроводжуватимуться ескізами кутюрʼє.

Хто буде ведучим MetGala 2023?

Ведучими стануть Пенелопа Крус, МікаелаКоель, Роджер Федерер, ДуаЛіпа й Анна Вінтур. MetGala проводиться з 1995 року, і вже став улюбленим щорічним святом моди.

Що таке MetGala?

MetGala, організований та очолюваний Анною Вінтур з 1995 року, — благодійна акція, присвячена збиранню коштів для Інституту костюма Метрополітен-музею та традиційно приурочена до відкриття щорічної виставки моди. З року в рік подія збирає восьмизначні суми.

Джиджи Гадід
Джиджи Гадід

Що відбувається на MetGala?

Якщо коротко, це таємниця. З цієї причини гості повинні дотримуватися політики заборони знімання та викладання фото та відео у соціальних мережах. Зазвичай у заході бере участь відомий виконавець (наприклад, Ріанна чи Джастін Бібер), і гості завжди оглядають виставку, перш ніж сісти разом за вечерею.

Де проходить MetGala?

MetGala відбувається в Метрополітен-музеї в Нью-Йорку в перший понеділок травня кожного року (за винятком події 2021 року, яка відбулася у вересні через обмеження, пов’язані з COVID-19). Гості, які відвідують MetGala, зазвичай зупиняються в готелях неподалік.

Хто запрошений на MetGala?

До вечора напередодні події список гостей зберігається в цілковитій таємниці. Але деякі з найгучніших імен індустрії регулярно відвідують захід — від Бейонсе та Леді Ґаґи до Мадонни та Ріанни. Найчастіше дизайнери приходять зі своїми музами: згадайте Марка Джейкобса та Кейт Мосс або Ніколя Геск’єра та Емму Стоун.

Хто відвідує MetGala?

Захід зазвичай збирає близько 600 учасників. Подія щороку вітає знаменитостей, молодих креативників та "сторожилів" галузі. Згадати, які вбрання обирали гості балу тогоріч, можна за посиланням.

Які образи можна буде побачити цього року?

Відповідно до теми, чекаємо потужного огляду багаторічного внеску Лагерфельда в паризьку моду. Тут зібрали найекстравагантніші вбрання, які можуть зʼявитися цього року на червоній доріжці.

Реджина Кінг
Реджина Кінг

Якою була тема MetGala 2022?

Темою другої частини балу "В Америці: Антологія моди" (перша частина відбулася у вересні 2021 року) стала "золотий гламур, біла краватка".

Хто був ведучим MetGala 2022?

Захід вели Реджина Кінг, БлейкЛайвлі, Раян Рейнольдс і Лін-Мануель Міранда, а дизайнер Том Форд, Адам Моссері та Анна Вінтур були почесними співведучими.

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.