До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих виходів Зендаї у вінтажних сукнях

Зендая знає, напевно, як створити яскравий образ на червоній килимовій доріжці. Останнім часом актриса додала й вінтаж у свій гардероб: від Saint Laurent з 1980-х до Roberta Cavalli з нульових. Зендая розповіла, що працює зі своїм стилістом Ло Роучем над створенням власного архіву: "Я хочу використовувати свій одяг повторно. Я хочу знову одягти цю сукню, коли мені виповниться 40 років, і запитати: „Це вінтаж?"" — прокоментувала вона британському Vogue.

Своїм прикладом Зендая показує, як ми можемо зменшити вплив на довкілля завдяки нашим власним гардеробам. "Люди забувають, що вінтаж екологічний; це спосіб скоротити відходи, — пояснює Роуч. — За ним завжди стоїть історія: хто носив це раніше, хто це зробив, що це означало для них, де ви це знайшли? Ця частина моди завжди інтригувала мене найбільше". Vogue.ua зібрав 5 найкращих вінтажних образів Зендаї.

Реклама

Жовтень 2020 року

Фото: DOMINIC MILLER

Зендая вибрала вінтажну сукню Versace 1996 року — того ж року, коли вона народилася, — для церемонії вручення премії Green Carpet Fashion Awards у жовтні 2020-го. "Голу" декоровану сукню вперше показала на подіумі модель Анна Клеваг.

Квітень 2021 року

Для церемонії вручення нагороди Black Women In Hollywood Awards Роуч вибрав для Зендаї образ від Saint Laurent 1980-х зі свого власного архіву. Сукня з пишними рукавами, створена в 1982 році, спершу належала темношкірій бізнес-леді Юніс Вокер Джонсон, засновниці Ebony Fashion Fair.

Червень 2021 року

Instagram: @zendaya

Актриса віддала шану ще одній модній іконі, Бейонсе, цією сукнею від Versace з весняно-літньої колекції 2003 року на церемонії вручення нагород BET Awards. Зендая вибрала довшу версію пурпурової сукні з глибоким декольте, яке носила королева Бей під час свого першого сольного виступу на цій самій церемонії у 2003 році.

Жовтень 2021 року

Фото: Valentino

Зендая стала партнером Valentino та продемонструвала серію ретельно відібраних виробів з величезного архіву італійського модного дому в межах проєкту Valentino Archive, запущеного напередодні показу весна-літо 2022 року. Серед моделей була й ця сукня з маковим принтом, яку створили в 1971 році.

Листопад 2021 року

Для своєї першої офіційної появи на червоній килимовій доріжці з бойфрендом Томом Голландом на церемонії Ballon D’Or Зендая вибрала виріб з колекції Roberto Cavalli осінь-зима 2020. Сукня із "золотим хребтом" на спині стала головною окрасою урочистого вечора.

Текст: Emily Chan

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.