До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зала засідань: Balenciaga весна-літо 2020

Як не дивно, одним з ключових факторів у модній індустрії є актуальність у всіх її проявах. Демна Гвасалія – той дизайнер, що як ніхто інший відповідає цьому критерію і у своїх колекціях порушує найважливіші питання. Колекцію Balenciaga весна-літо 2020 він представив на "політичній арені" – імпровізованому подіумі, що нагадує чи то парламент, чи то асамблею. На "засіданні" він досліджував предмет power-dressing.

Balenciaga весна-літо 2020
Balenciaga весна-літо 2020

Від подіуму до стільців і стін – Гвасалія повністю залив місце показу синім кольором, що нагадує відтінок прапора ЄС. Шоу весна-літо 2020 стало соціодизайнерським дослідженням сучасних дрес-кодів. Дефіле почалося з серії унісекс-костюмів і продовжилося "корпоративними" сукнями. "Під час створення колекції ми вивчали фотографії жінок-політиків, те, що вони одягають під час агітаційних кампаній. Ми взяли цей тип повсякденної сукні і постаралися зробити його крутим. Якщо чесно, завдання – непросте", – сказав дизайнер. Його рішення полягало в тому, щоб "зробити силуети більш квадратними і коконоподібними". Таким чином людина будь-якої статури зможе носити їх – демократично і зручно.

Реклама
Balenciaga весна-літо 2020
Balenciaga весна-літо 2020

За словами Демни, ця колекція створена для лікарів, юристів, галеристів, інженерів, а також професійних моделей. Актуальність у сприйнятті Гвасалія – це чітке спостереження за тим, що носять люди, і зосередженість на створенні чогось, що пов'язане зі спадщиною Кристобаля Баленсіаґи. Саме тому в настільки практичній колекції з'явилися кілька пишних бальних суконь. "Вони відсилають до початку Balenciaga, коли маестро починав роботу в Іспанії. Він взяв цей силует з іспанського живопису, – підкреслив Гвасалія. – Але нам було важливо зробити їх носибельними. Якщо дістати кринолін, то вдасться щось на кшталт звичайної готичної сукні".

Balenciaga весна-літо 2020
Balenciaga весна-літо 2020

Гвасалія – один з тих дизайнерів, який відчуває соціальні зсуви і реагує на них. Коли його запитали, чи вважає він цю колекцію набуттям форми і поверненням до реальності, то його відповідь знайшла відгук не лише в прагматичності дизайну або в інклюзивному кастингу: "Я не думаю, що щось може бути реальнішим за цю колекцію".

Balenciaga весна-літо 2020

Переглянути всю колекцію Balenciaga весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.