До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ювілейне шоу: нова колекція Louis Vuitton осінь-зима 2024/2025

На cвоєму першому для Louis Vuitton шоу в березні 2014 року Жеск'єр залишив надруковані на машинці записки для всіх своїх гостей. Тоді дизайнер писав про "величезну радість" нового початку. Минулого вечора в подібних листах, розміщених на всіх приблизно 4000 місцях — для величезної кулькості запрошених, серед яких було і багато працівників компанії, — він зазначив: "Ця радість все ще тут. Десять років по тому, цей вечір — новий світанок". Синхронність двох повідомлень не була ненавмисною. Ніколя Жеск'єр, безумовно, озирався на ключові твори своєї творчості для Louis Vuitton. Хоч би якою сильною була його мова дизайну, посилання досить легко помітити, навіть якщо інтерпретації були далекі від "рядка за рядком".

Реклама

Жакети та блейзери, рясно розшиті металізованими нитками та прикрашені камінням, нагадували сюртуки з весняної колекції 2018 року, яку дизайнер представив у середньовічній частині Лувру. Блискучі спідниці, що збільшуються в розмірі нижче колін, були посиланням до весняної лінійки 2021 року, шоу під час пандемії, яке він влаштував без глядачів. А асиметричні краї дивовижних вечірніх суконь з торочками нагадували деконструйовані моделі з курортного шоу 2017 року в Ріо.

Протягом багатьох років Ніколи Жеск'єр демонстрував коріння французького Дому моди. Це можна було побачити в скульптурних мінісукнях із фотодруком, а також у гламурних спортивних костюмах і куртках із технологічними деталями. Останнє також відображало давню прихильність дизайнера до наукової фантастики. Усі елементи творчості Ніколя Жеск'єра були тут, і все ж це не викликало ностальгії — а тільки насолоду.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.