До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вікно в Європі: відкриття українського концепт-стору U Space в Барселоні

Напередодні католицького Різдва в модному барселонському районі Ель Борн відкрився концепт-стор українських дизайнерів U Space. Раніше в приміщенні з високими стелями, панорамними вікнами й кам’яною підлогою розміщувалася артгалерея. Відтепер тут розквартирована абстрактна версія традиційної української хати.

Реклама

У центрі розмістився масивний обідній стіл, декорований лляними скатертинами Oselya Home & Garden, на дерев’яних полицях виставлена кераміка з розписом у стилі українського наїву Gunia Project, поруч — містичні глиняні скульптури-храми Gorn Ceramics та футуристичні діди Сергія Махно. Проєкт концепт-стору розробляло його дизайн-бюро.

У день відкриття замість ялинки гостей зустрічала копиця сіна зі святковою гуцульською зіркою, а у вітринах грайливо гойдалися солом’яні павуки, які доставили з України. Ця краса — ідея організаторки гучних київських вечірок Ірина Ковальчук та справа рук флористкині з Києва Олександри Арселані, відомої в Instagram як @mutabor_mutabor. З нагоди відкриття концепт-стору команда приїхала до Барселони, а під час самого дійства Ірина зі знанням справи розповідала про космологічне значення традиційних українських прикрас і секрети сільського домашнього оздоблення.

Проєкт U Space заснували українки Тетяна Чумак, Ірина Казнадій та Марія Сліпенчук. Зараз Чумак робить упевнені кроки на ниві сталої моди зі sustainable-брендом TG Botanical, де екоадженду впроваджують у життя за допомогою грайливого багатошарового вбрання з коноплі та кропиви, розробленого за всіма канонами моди нульових. За цією ж логікою створювали U Space — тут уживаються традиційне українське минуле, еклектичне сучасне й оптимістичне майбутнє. Поруч із монохромним текстилем Oselya Home & Garden та строкатими килимами ручної роботи Оксани Левчені можна знайти спортивні речі-асамбляжі KSENIASCHAIDER, перероблені сорочки Omelya, розшиті кришталевими візерунками, та трофейні сяйливі мікросукні Frolov. До відкриття стору дизайнерка Олена Рева підготувала ексклюзивний дроп шовкових піжамних комплектів у патріотичних жовто-блакитних кольорах.

Підтримати запуск проєкту навідався fashion-директор Vogue UA Веня Брикалін. Він прочитав невелику лекцію й розповів, як дизайнерка Ліля Літковська за допомогою секретів чоловічого крою намагається знайти новий рецепт жіночої сексуальності та як Руслан Багінський вчасно осідлав хвилю streetstyle-руху, завдяки чому зміг побудувати один з найуспішніших українських модних брендів.

Марія Сліпенчук, Тетяна Чумак, Ірина Казнадій
Ірина Ковальчук
Ірина Казнадій, Фаїна Тадеєва, Поліна Неня

Після імпровізованого Q&A з іскрометною Поліною Ненею гостей пригощали борщем, домашніми варениками й горілкою. У засновниць концепт-стору є вагомий привід для гордощів: U Space — це перший подібний проєкт в Іспанії. Зважаючи на реакцію вдячної публіки й таємничі усмішки фундаторок проєкту — не останній.

Тетяна Чумак
Веня Брикалін

Фото: Марія Салівонова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.