До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Van Cleef & Arpels започатковують цикл лекцій від головних спікерів ювелірної школи

Ювелірний Дім Van Cleef & Arpels започатковує цикл лекцій від головних спікерів Школи високого ювелірного мистецтва L'ECOLE des Arts Joailliers, серед яких Ліз Макдональд — кураторка виставки Art of Clip, що тривала в Національному художньому музеї України. Лекції будуть присвячені головним джерелам натхнення Van Cleef & Arpels: коханню, танцю і флорі.

Союз Van Cleef & Arpels зі світом танцю бере свій початок у Парижі 1920-х, де Луї Арпельс часто водив свого племінника Клода в Оперу Гарньє, розташовану неподалік від бутика на Вандомській площі. Перші брошки Van Cleef & Arpels з фігурками балерин з’явилися на початку 1940-х, і пізніше їм судилося стати однією зі знакових прикрас Дому. Зв’язок Дому зі світом балету лише підсилився в 1950-х, коли Клод Арпельс познайомився зі знаменитим хореографом Джорджем Баланчиним — у результаті на світ з’явився балет Баланчина "Коштовності", вперше представлений публіці в Нью-Йорку у квітні 1967 року.

Брошка Spanish Dancer, 1941 рік
П’єр Арпельс, балерина Сюзанн Фаррелл і Джордж Баланчин, приблизно 1976 рік

Лекція "Секрети сентиментальних прикрас" розповість про те, як люди висловлювали свої почуття через коштовні предмети, які таємні сенси, послання й романтичні пригоди можуть містити в собі ювелірні витвори й що таке "таємна мова кохання". Ще на одній лекції, "Танцівливі прикраси", буде розказано історію створення знаменитих брошок-балерин Van Cleef & Arpels і проведено паралель між двома світами — ювелірним і балетним. Нарешті, на третій лекції, "Таємна мова квітів", історики ювелірного мистецтва розкриють символічні значення квітів, які трапляються нам упродовж життя, і дадуть відповідь на різні цікаві запитання: чому в Греції голови чемпіонів-переможців прикрашали лавровими вінками або чому папірус був такий важливий у Стародавньому Єгипті?

Реклама

Всі три лекції читатимуть англійською мовою із синхронним перекладом російською в онлайновому форматі. Доєднатися до трансляцій можна, зареєструвавшись за посиланнями:

9 жовтня: "Секрети сентиментальних прикрас".

11 жовтня: "Танцівливі прикраси".

13 жовтня: "Таємна мова квітів".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.