До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спільна колекція Beyoncé x Balmain

Ідея колаборації Бейонсе Ноулз і креативного директора Balmain, Олів'є Рустена, виникла незадовго до того, як фестиваль Coachella перейменували в Beychella. Це сталося на репетиції, коли Бейонсе і її танцюристи саме репетирували в спеціальному одязі, створеному Balmain. Образи нагадували одяг мажореток з марширувальних оркестрів американських коледжів і університетів.

Бейонсе на фестивалі Coachella

"Коли вона помітила, як всім танцюристам сподобалось вбрання, то зрозуміла – те, що ми створили для концерту, було чимось дійсно особливим", – розповідає Рустен. І тут, наче щось клацнуло: чому б не зробити спільну колекцію Beyoncé x Balmain, що б ці принти стали доступними для всіх шанувальників Бі?

Реклама

У п'ятницю, 13 липня, Balmain запускає в Парижі колекцію Balmain x Beyoncé з трьох одиниць, а наступного дня вони стануть доступними онлайн на balmain.com і beyonce.com. У комплекті з жовтою і рожевою толстовкою, в яких Бейонсе була на сцені фестивалю Coachella, в колекцію увійде чорна футболка з схожою графікою, натхненна університетською громадою.

Футболка з колекції Balmain x Beyoncé

"Ми дуже багато спілкувалися, коли готували Beychella. Те, що ми випускаємо цю колаборацію, основану на нашій спільній творчості – величезний крок у світі моди і музики, – продовжує дизайнер. – Бейонсе – справжній перфекціоніст. Вона дуже сильна жінка, у якої є свій власний погляд на світ. Вона за фемінізм і розширення прав та можливостей жінок. Ми створили цю колаборацію, щоб поділитися зі світом нашими ідеями, баченням музики і моди, а також того, що відбувається в світі. Це не просто одяг, а ціла місія, і я пишаюся тим, що є її частиною".

Послання полягає у фразі "never stop dreaming". Рустен розповідає про глобальний успіх Бейонсе і про її боротьбу з расизмом. "Для мене це особливо хвилююче, оскільки я сам змішаної раси, а мої прийомні батьки білі. Я виріс у Франції, без розуміння того, як бути дорослим афроамериканцем. Я не бачив себе в майбутньому, не знав в якому напрямку мені можна йти. Для мене робота з Бейонсе – більше, ніж просто музика. Я працюю з жінкою, яка стане частиною історії. Вона зробила революцію не тільки в музиці і не тільки в моді. Вона ікона цілого покоління. Я знаю, що багато хто слідує за Бейонсе, вони кажуть: "Ти даєш нам надію, ти змушуєш нас мріяти".

Бейонсе на фестивалі Coachella

Всі виручені кошти від продажів пожертвують фонду United Negro College Fund. Бейонсе також зробить додатковий внесок у розмірі $ 100,000 в чотири коледжі для афроамериканців. "Важливо не забувати, звідки ми. Я знаю, що я з дитячого будинку. Думаю, що в нашій співпраці є щось дуже емоційне. За час співпраці з Бейонсе, я зрозумів, що мода – найсправді дуже маленький світ. Але коли музика і мода зливаються в одне ціле, то перетворюються в цілу націю", – додає французький дизайнер.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.