КУПИТИ КВИТКИ

Що показали українські бренди на Тижні моди у Парижі

Тиждень моди в Парижі – це магніт для сотень брендів з усього світу, кожен із яких їде сюди за новими знайомствами, контрактами та аудиторією. Не пропускають цю важливу подію і марки з України. Ми подивилися, хто з наших цього сезону приїхав до Парижа і чим його дивував.

Litkovska

Цієї осені бренд Litkovska святкує 15-річчя і представляє колекцію з метафорічною назвою ZHNYVA. Це історія про пожинання плодів від посіяного: цикл творення, роздумів і оновлення, вшанування історії бренду та його постійної еволюції.

Реклама.

Основою концепції є діалог як найвища форма обміну ідеями та сенсами. Ця метафора почала свій шлях у березні цього року в Парижі, де гості бренду писали на білих стрічках побажання миру та перемоги Україні. Згодом ці зібрані послання були доставлені до Києва, де українці відповіли листами вдячності. Епістолярний врожай згодом повернувся до Парижа, завершивши коло та підкресливши голоси, що звучать в унісон. Більше про колекцію читайте за посиланням.

RUSLAN BAGINSKIY

Бренд Ruslan Baginskiy, для якого Париж завжди був особливим містом, цей модний сезон проводить у Musée des Arts Decoratifs. З 1 жовтня 2024 по 30 березня 2025 року тут проходить виставка "Мода – Нові покоління: 35 років ANDAM", що представляє 30 культових силуетів та аксесуарів, які змінили уявлення про сучасну моду в Музеї декоративного мистецтва у Парижі. Виставку присвячено досягненням переможців престижної премії ANDAM у сфері дизайну. Серед них — Мартін Маржела, Марін Серр, Джеремі Скотт, Y/Project та переможець 2023 року — українець Руслан Багінський.

Бренд Ruslan Baginskiy представлений на виставці трьома знаковими головними уборами: ковбойським капелюхом, прикрашеним кристалами, капелюхом зі штучного хутра "hair hat" та найвпізнаванішою формою бренду "baker boy cap". Кожен із цих головних уборів відображає унікальний підхід Багінського до сучасного дизайну, що поєднує традиції та інновації. Більше про них читайте тут.

COVER

Український бренд COVER презентував новий дроп THE MUSE під час Paris Fashion Week. Показ відбувся 30 вересня за підтримки платформи Flying Solo, яка кожного сезону підтримує перспективні бренди та дизайнерів у форматі масштабного fashion-шоу. COVER представили нову колекцію, що буде доступна в Україні у листопаді. Дизайнерка Анастасія Федорова продовжує працювати з улюбленим чорним кольором, до якого додає футурістичне срібло.

J'AMEMME

Продовжує своє турне і бренд J'AMEMME. Дизайнерка Юлія Ярмолюк показала в Парижі нову весняно-літню колекцію, яку вже бачили Копенгаген та Київ. Відбулася презентація у мультібренді ITEMS Paris 3e – домівці найкращих українських марок у французькій столиці. Нагадаємо, що колекція J'AMEMME SS'25 досліджує загадкових медуз, які наповнили колекцію ефемерними формами, делікатною бахромою та безумовною красою. Більше – за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.