До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень високої моди: нові колекції Schiaparelli, Giambattista Valli і Iris van Herpen

У Парижі розпочався Тиждень високої моди. Розповідаємо, що у своїх кутюрних колекціях представили Schiaparelli, Giambattista Valli та Iris van Herpen.

Schiaparelli

Для нової кутюрної колекції, яку дизайнер Деніел Розберрі називає "продовженням" свого першого шоу, він зосередився на "двоїстій фантазії" багатогранної Ельзи Скіапареллі. З одного боку були розслаблені шовкові сукні з рясним драпіруванням і брючні костюми вільного крою в класичній палітрі кольорів, а з іншого – сюрреалістичні форми, різнокольорові образи з пишними спідницями і об'ємним фантазійним декором, а також шкіряні ансамблі, розшиті золотим оздобленням.

Реклама
Schiaparelli
Schiaparelli
Schiaparelli

Деніел Розберрі також черпав натхнення з робіт приятелів Скіапареллі в 1930-х роках. Так, відтінки дуба і пергаменту він змішав з темно-синім і коричневим – за принципом робіт Жан-Мішеля Франка, дизайнера меблів та інтер'єру, а прикраси у формі скелетів зі стразами відсилали до творчості скульптора Альберто Джакометті. Улюблені квіти Ельзи Скіапареллі також знайшли своє відображення в колекції: дизайнер розмістив різнобарвні бутони ірисів на сережках і прикрасив сукні квітковим розсипом з кристалів.

Schiaparelli
Schiaparelli
Schiaparelli

Всю колекцію Schiaparelli Couture 2020 можна переглянути тут.

Giambattista Valli

Замість класичного шоу дизайнер Джамбаттиста Валлі провів виставку своєї кутюрної весняної колекції 2020 у Національній картинній галереї Jeu de Paume. Джерелом натхнення для нової колекції послугувала епічна краса садів і будинків Амальфійского узбережжя, а також бездоганні образи ікон стилю 1960-1970-х років, серед яких Марелла Аньєллі, Лі Радзивілл і Джекі Онассіс. У колекції Джамбаттиста Валлі показує красу старого способу життя і демонструє своє сюрреалістичне бачення сучасності.

Giambattista Valli
Giambattista Valli
Giambattista Valli

Через призму "риб'ячого ока" і з вшануванням фотохудожників Річарда Аведона та Ірвінга Пена, дизайнер показує пернаті маски, екстравагантні оборки відтінку фуксії, фантазійні накидки і драпірування, ультрадовгі шлейфи з тюлю, божевільні бульбашки, повітряні кулі та соковиті бантики. У колекції домінантні позиції зайняли відтінки лимонних садів, квітів бугенвілії і троянд, що прикрасили монументальні королівські образи з ніжного тюлю і благородного атласу.

Giambattista Valli
Giambattista Valli
Giambattista Valli

Всю колекцію Giambattista Valli Couture 2020 можна переглянути тут.

Iris van Herpen

Дизайнерка Іріс Ван Герпен відома своїми сміливими високотехнологічними образами. Їй підвладні будь-які природні форми і явища: рослинні мембрани, пір'я, скам'янілості, плавники, бульбашки, звукові хвилі – список не має меж, як і фантазія Іріс Ван Герпен. Для нової кутюрної колекції дизайнерка зайнялася вивченням розгалужених форм дендритів і глибоководних гідрозойних організмів, чиї природні і різноманітні стани руху вона пробуджує.

Iris van Herpen
Iris van Herpen
Iris van Herpen

Натхненна біологічними ілюстраціями іспанського лікаря і основоположника сучасної нейробіології Сантьяго Рамона-Кахаля, який сприяв уявленням про нервову систему в XIX столітті, Іріс ван Герпен переносить органічні форми і лінії дерев на силуети невагомих суконь. На подіумі з'явилися анатомічні повітряні образи зі скрученими шовковими елементами в пастельних блакитних, сірих і кокосових відтінках, що нагадують щупальця глибоководних істот. Чорна сукня з яскравими коралово-червоними елементами і довгими хвилеподібними лямками могла б бути отруйною медузою, а блискуча біла структурована тривимірна сукня з тисяч переплетених пелюсток білої тканини нагадувала про образ ніжного лебедя.

Iris van Herpen
Iris van Herpen
Iris van Herpen

Всю колекцію Iris van Herpen Couture 2020 можна переглянути тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.