До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: 5 речей, натхнених красою Землі

22 квітня — день нашої відповідальності перед планетою, її природою та ресурсами. У День Землі по всьому світу активісти привертають увагу до екологічних проблем та нагадують, що Земля — наш спільний дім. Наша планета — це ще й величезне джерело натхнення для дизайнерів. Ми вибрали п'ять екологічно відповідальних речей від українських брендів, присвячених красі природи та Землі.

Сережки Bevza

Український бренд BEVZA цієї весни представив знакові прикраси у вигляді гілочки верби. Це продовження серії виробів із символами України, яка включає пшеничне колосся та червону калину. Верба здавна символізує життя, родючість та містичну силу жінки. Сережки виготовлені зі срібла, а кольє — зі срібла з позолотою.

Реклама

Футболка SAPO

Sustainable-бренд SAPO напередодні Дня Землі представив тематичний дроп, однією з найяскравіших речей якого стала футболка, прикрашена мозаїками з вінтажних ковдр, що утворюють зображення планети. "Ми хочемо привернути увагу до важливості збереження нашої планети та її ресурсів. Крім того, частину коштів від продажу дропів буде передано на допомогу екологічним організаціям та проєктам зі збереження природи", — розповідає засновниця марки Валерія Ворожильник. Прикметно, що знімання зроблене в мальовничому закарпатському лісі, але всю красу природи SAPO навмисно закрили поліетиленовою плівкою, щоб підкреслити глобальність проблеми, пов'язаної з пластиком у сучасному світі.

Бомбер RDNT

Куртка-бомбер Earth, створена дизайнером Андре Таном, щоб нагадати нам про вплив зміни клімату на нашу планету, зокрема посухи, підвищення рівня моря, танення льодовиків і хвилі спеки, які загрожують виживанню багатьох видів. Його новий sustainable-бренд RDNT працює лише з переробленими матеріалами. До речі, абревіатура RDNT розшифровується як radiant — "сяйливий, променистий". Така назва символізує особливий одяг, створений під кольори аури — жовтий, блакитний, зелений, рожевий, фіолетовий.

Лляний костюм Atelier Handmade

Напередодні Дня Землі ще один український бренд представив тематичну капсулу, натхнену красою землі. Нова колекція Atelier Handmade — це органічний льон, виробництво якого максимально етичне для нашої планети, та натуральні природні відтінки. Наш фаворит — лляний костюм кольору весняної трави, в якому можна просто жити все літо.

Сукня TG Botanical

TG Botanical — український бренд, який досліджує технології виробництва тканин з природних матеріалів, а саме кропиви, льону, конопель. Команда TG Botanical також використовує експериментальні методи фарбування тканин рослинними пігментами, які отримують із квітів пижма, цибулиння, жолудів, зерен кави. Кожна річ марки підкреслює всю красу нашої планети, її природних барв та текстур, як у ажурній сукні з вирізами на боках із нової колекції.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.