До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниця життя в мистецтві: JW Anderson весна-літо 2021

"Таємниця життя в мистецтві" — саме ці слова Оскара Вайлда стали фундаментом для створення колекції JW Anderson весна-літо 2021. За допомогою нової лінійки дизайнер Джонатан Андерсон намагається сказати, що варто використовувати щодня, щоб проявити більше нестандартного творчого мислення, активізувати дитячу цікавість, робити щось настільки залежне від аналогового й антицифрового, наскільки це можливо. "Навіть під час одного з найскладніших для всіх періодів ви можете стати неймовірно творчим і зосередженим", — сказав він.

JW Anderson весна-лето 2021JW Anderson весна-літо 2021

Це вдруге, коли Андерсон вирішив не проводити показу або навіть презентації, а натомість надіслати своє "шоу в коробці" редакторам і покупцям і поговорити з новою аудиторією за допомогою відео в TikTok. Дизайнер сказав, що хоче відірвати людей від їхніх екранів і запропонувати те, що вони можуть розібрати, помацати й розглянути.

Реклама
JW Anderson весна-лето 2021JW Anderson весна-літо 2021

Він запропонував свій moodboard — світлини, зразки тканин, картинки й чудові шари кольорового паперу, велику книгу, скріплену двома блискучими срібними болтами. Їх можна було відкрутити й переставити сторінки або вийняти й повісити на стіну.

Джонатан Андерсон назвав цю колекцію "модою в її найлегковажнішому, прикрашеному, поетичному, поверховому й розкутому вигляді" — і так воно й було. Але за блискітками, що сяють з-під майки із шовкового джерсі, розкішних жакардів з квітчастим принтом на куртках з баскою й широких спідниць з квітастим принтом, ця колекція була заснована на теперішній миті.

JW Anderson весна-літо 2021

Модельний ряд представляє об’ємні, асиметрично задраповані топи й вечірні сукні, а також моделі з деталізованим кроєм і химерними пропорціями, притаманні незвичному модному лексикону Джонатана. Занурившись у нову й заплутану реальність, Андерсон також вирішив удосконалити кілька класичних моделей. Жінки нині мають мало приводів для чепуріння, але вони точно не втратили апетиту до чуттєвості, гарного драпування або туфель на пласкій підошві для прогулянок.

JW Anderson весна-лето 2021JW Anderson весна-літо 2021

Дійсно, вся частина цієї колекції не була всипана блискітками, пір’ям або прикрашена коштовним камінням і різними іншими прикрасами. Вона була обтічною з деякими характерними окрасами в стилі Андерсона — тренч із поясом і м’яким коміром-хомутом, довге двобортне пальто з габардину з кишенями-карго й рукавами з рифленням; потоки драпованого шовку, з якого зроблені накидки, топи й штани; капці або пласкі мюлі, увінчані масивною золотою фурнітурою.

JW Anderson весна-лето 2021JW Anderson весна-літо 2021

Частково завдання полягало в тому, щоб знайти шлях між збудженням екстравагантності й створенням практичних речей; Андерсон описав це як суперечність між зарозумілою і не зарозумілою модою. "Що мені дійсно сподобалося цього року, хоча це був виклик, — каже дизайнер, — так це те, що я знову знайшов романтику в моді".

Переглянути всю колекцію JW Anderson весна-літо 2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.