До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Цінності нашого часу: колекція Bobkova весна-літо 2021

Для українського бренду Bobkova ця осінь стала дуже насиченою. У вересні Христина Бобкова показала колекцію поточного осінньо-зимового сезону, яку не встигла представити через карантин, а 15 жовтня презентувала вже своє бачення прийдешньої весни. Робота над цією колекцією тривала в розпал пандемії і почалася з роздумів про сучасні цінності.

Bobkova весна-літо 2021

"Ми почали цінувати те, що раніше не особливо помічали: дім, у якому живеш. Це не тільки особистий простір, а й глобальніші речі — рідна країна і культура", — розповідає Бобкова, на яку сильно вплинула літня поїздка в Карпати. Спочатку дизайнерка планувала цю колекцію зробити в нордичній тематиці, але завдяки локдауну і скасуванню далеких подорожей вона опинилася в прикарпатських селах Криворівня, Яворів та Ворохта, де встигла глибше познайомитися з ремісничими традиціями цих місць та історичним розмаїттям усього регіону.

Реклама
Bobkova весна-літо 2021
Bobkova весна-літо 2021
Bobkova весна-літо 2021

Так, головним референсом для Христини Бобкової стали знайомі всім "бабусині килимки", які в студії Bobkova перетворилися на автентичні накидки і взуття. До речі, техніка їх створення досить працемістка — на виготовлення однієї речі витрачається від 50 до 70 годин роботи, при тому, що в процесі задіяні відразу п'ять майстрів.

Bobkova весна-літо 2021

Цей яскравий акцент став логічним продовженням настрою всієї колекції, в якій Христина Бобкова стирає межі між одягом для дому і ні. На допомогу їй прийшли вільні силуети, м'який крій і пластичні тканини, які не перешкоджають рухам, а продовжують їх. Дизайнерка, до речі, знову працює з ідеєю трансформації і мультифункціональності речей — куліски і стрічки дозволяють грати з довжиною і об'ємом речей, а зав'язки на сукнях і топах допомагають регулювати ступінь відкритості виробів.

Bobkova весна-літо 2021
Bobkova весна-літо 2021
Bobkova весна-літо 2021

"Одяг максимально розслаблений і спокійний. Стиль: вечірні сукні з тапочками, — окреслює настрій колекції дизайнерка. — Щоб ми всюди почувалися як удома".

Bobkova весна-літо 2021

Фото: Юрій Яцкуліч

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.