До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Balenciaga повертаються на Тиждень високої моди

Гарні новини з Парижа: модний Дім Balenciaga заявив про відродження лінії одягу от-кутюр. Дебют для креативного директора марки Демни Гвасалія відбудеться в липні 2020 року, коли в Парижі триватиме Тиждень високої моди сезону осінь-зима 2020/2021.

Кристобаль Баленсіага в ательє

"Висока мода – це основа цього модного Дому, його фундамент, – заявив Гвасалія. – Тому моїм головним завданням стане відродження цього напрямку роботи в Balenciaga. От-кутюр для мене – це творча свобода і платформа для інновацій. Він дає змогу не тільки використовувати інші технології пошиття, але і повертає сучасне бачення Balenciaga до його джерел".

Реклама
Кристобаль Баленсіага

Для виконання цих завдань у Balenciaga створили спеціальну команду, яка займатиметься виключно кутюрним напрямком, а щодо ательє, то воно повністю повторюватиме оригінальний салон Balenciaga, розміщений на авеню Георга V, 10.

Фото: Irving Penn, Vogue, 1 вересня 1950 року

Нагадаємо, що своє ательє Кристобаль Баленсіага закрив 1968 року, що стало справжнім ударом для його шанувальників. Баленсіагу називали генієм високої моди і майстром форми і конструкції, а Крістіан Діор якось охарактеризував дизайнера "майстром усіх нас". Його експерименти з об'ємами і пропорціями мали революційний вигляд і багато в чім випередили свою епоху.

Фото: Frances McLaughlin-Gill, Vogue, 1 жовтня 1952 року
Vogue, 15 березня 1951 року
Фото: Horst P. Horst, Vogue, 15 березня 1952 року
Фото: Henry Clarke, Vogue, 1 березня 1953 року

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.