До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Balenciaga присвятили нову колекцію Україні, миру та любові

Бренд Balenciaga, креативним директором якого є грузинський дизайнер Демна Гвасалія, одним з перших звернув увагу всього модного світу на жахливу війну, розв’язану в Україні Росією. Спершу в Instagram-акаунті модного дому з’явився український прапор, а 6 березня нашій країні присвятили нову колекцію Демни Гвасалії.

Показ нової колекції Balenciaga став присвятою безстрашності, опору та перемозі любові й миру. Напередодні шоу гості отримали синьо-жовті футболки й передмову креативного директора бренду. У ній грузинський дизайнер розповів, що війна в Україні сколихнула в ньому спогади про події в Грузії на початку 1990-х: "Війна в Україні роз’ятрила в мені стару травму, якої я зазнав у 1993 році, коли такі жахливі події сталися в моїй рідній країні. Я тоді став біженцем, і це залишається зі мною на все життя. Страх, відчай, усвідомлення того, що ти нікому не потрібен. Але водночас я чітко для себе зрозумів, що по-справжньому важливе в житті, що справді має значення". Демна розпочав шоу з декламації вірша українського поета Олександра Олеся "Живи, Україно, живи для краси".

Реклама
Balenciaga осінь-зима 2022/23
Balenciaga осінь-зима 2022/23
Balenciaga осінь-зима 2022/23
Balenciaga осінь-зима 2022/23
Balenciaga осінь-зима 2022/23

Шоу було пронизано безліччю подвійних смислів. По-перше, власне оформлення було зроблене так, ніби моделі прориваються крізь снігову хуртовину, їхні сумки схожі на поспіхом зібрані торбинки, з якими вже півтора мільйона українців були змушені тікати від війни. Вся колекція переважно виготовлена в чорному кольорі – силуети вільні й об’ємні, наче приховують увесь біль, який зараз живе в серці не тільки українців, а й будь-якої адекватної людини.

Та навіть у цій непроглядній темряві є місце надії – блакитний і жовтий кольори вже стали символами миру й свободи на цій планеті. Стали вони завершальними акцентами й у цьому шоу! Ми переможемо!

Balenciaga осінь-зима 2022/23
Balenciaga осінь-зима 2022/23

Подивитися всю колекцію Balenciaga осінь-зима 2022/23.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.