До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

43 українські бренди представили свої колекції в межах ініціативи Support Ukrainian Fashion

Цей модний сезон мав стати роком святкування 25-річчя Ukrainian Fashion Week та сучасної моди в Україні як невіддільної частини самобутньої української культури, але 24 лютого змінило життя кожного українця. Так, команда UFW запустила ініціативу Support Ukrainian Fashion, у межах якої звернулась до організаторів Тижнів моди у Європі та США з проханням підтримати українських дизайнерів у надважкий час.

the COAT

Представляючи нові колекції на світових подіумах, українські дизайнери змогли зберегти свої команди, компанії, бізнеси й не пропустити сезон весна-літо 2023. Дев’ять Тижнів моди підтримали ініціативу та представили 43 українські бренди в межах показів та у digital-форматах."Українські дизайнери знайшли в собі сили під час війни створювати нові колекції, щоб розповісти всьому світу про українську стійкість і мужність, а також показати українську національну ідентичність через моду. Ми глибоко вдячні нашим колегам з Європи та США: Malta Fashion Week, Copenhagen Fashion Week, Budapest Central European Fashion Week, Berlin Fashion Week, Transilvania Fashion Festival, Vienna Fashion Week, MBFWMadrid, Brussels Fashion Week та Vegan Fashion Week (Лос-Анджелес), які підтримали нас. У цей складний для України та всього світу час мода – це не лише різноманітність, інклюзивність, сталість та свобода. Мода демонструє солідарність", – коментує Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukrainian Fashion Week.

Реклама
NADYA DZYAK

UFW International Season SS23 розпочався із показу NADYA DZYAK під час Malta Fashion Week. Культове плісе бренду, використане в цій колекції, виготовили у Харкові, який зараз постійно перебуває під обстрілами.

У межах офіційного розкладу подій і презентацій Copenhagen Fashion Week свій fashion-фільм представив український бренд the COAT. Локація знімання – Музей у Пирогові – скарб народної архітектури та побуту України просто неба з усіма історико-етнографічними регіонами країни.

На Budapest Central European Fashion Week дев'ять українських дизайнерів представили свої колекції: GUDU, DARJA DONEZZ, STARCHAK, KIR KHARTLEY, SIDLETSKIY, LISABO і YADVIGA NETYKSHA, POUSTOVIT та AISENBERG DENIM. Хоча це не перша співпраця між BCEFW та UFW, цього сезону партнерство було найпотужнішим.

GUDU

Показ українського бренду BOBKOVA став першим в офіційному розкладі Mercedes-Benz Fashion Week Berlin. Бренд представив колекцію, натхненну квітучими каштанами на Хрещатику – дизайнерка Христина Бобкова присвятила палітру кольорів колекції квітковому символу Києва.

На Transilvania Fashion Festival відбулися покази молодих українських дизайнерів APSARA, DIMA MAKEEV, PANOVE та SHEEZEN, під час зустрічі представників European Fashion Council на честь 15-річчя організації.

Український бренд VOROZHBYT&ZEMSKOVA представив весняно-літню колекцію під час Vienna Fashion Week. Лінійку було створено в умовах війни в Києві: частина виробництва бренду і досі зайнята виготовленням одягу для захисників України.

BOBKOVA

Mercedes-Benz Fashion Week Madrid також приєднався до ініціативи Support Ukrainian Fashion та представив fashion-фільми й digital-покази DZHUS, DOMANOF, FROLOV, GUDU, LITKOVSKA, the COAT, NADYA DZYAK, OVERALL, ENNO, UFEG та PUSHKA School на офіційному сайті.

Під час Brussels Fashion Week свої колекції продемонстрували 11 українських дизайнерів: GASANOVA, JULIYA KROS, DZHUS, OVERALL, AISENBERG, FINCH, SAYYA, GURANDA, UBERLOVE, CHUPRINA та SVITLO.

Фінальною подією UFW International Season SS23 став унікальний показ українських sustainable-брендів під час Vegan Fashion Week. 11 українських дизайнерів, серед яких CHERESHNIVSKA, DZHUS, HOUSE MARTIN, GOROHOVA, OCHIS, OVERSIZED, ROUSSIN, SHEEZEN, PALINGENESY, DEVOHOME та REVICLO, взяли участь у спільному показі під час VFW у Лос-Анджелесі, який відбувся під гаслом "Співчуття" та засвідчив безпрецедентну підтримку українських дизайнерів.

SHEEZEN x REVICLO by Markova

На жаль, війна в Україні триває, і це ставить під питання традиційне проведення Ukrainian Fashion Week на початку лютого в Києві. Зараз команда UFW працює над форматом наступного сезону і сподівається на продовження міжнародної підтримки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.