До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Значення кольору в прикрасах Piaget

1963 року світ побачили годинники з циферблатами з самоцвітів, і для ювелірного Дому Piaget це стало справжньою революцією: час став забарвленим в яскраві кольори. У нову палітру увійшли корали, дорогоцінне й напівкоштовне каміння. Їх краса втілилася в ювелірних виробах, а також у годинниках стриманого дизайну, особливу витонченість яким надавали небачені раніше тони. Завдяки творчим пошукам створили вражаючі графічні ефекти: гру відтінків одного кольору, що плавно перетікає, і хроматичну дуель декількох контрастних кольорів.

Синій

Для Piaget синій – символ нескінченності. Французький художник Ів Кляйн визначив його кольором нескінченних можливостей в своєму оригінальному стилі: "У синього немає вимірювання. Він невловимий". Саме тому Кляйн писав монохромні картини, що дозволяють "передати душевний стан, нічого, при цьому, не пояснюючи". Крім того, вважається, що синій має захисні властивості: представники древніх цивілізацій вірили, що лазурит з золотистими вкрапленнями відводить біду. Синій опал з його незліченними відтінками, синій содаліт з білими прожилками, соколине око з сіро-синіми смугами, яскраво-синій сапфір – синій один з основних кольорів в колекціях Piaget.

Реклама
Зелений

Жорж П'яже народився в селі Ла Кот-о-Фе біля підніжжя гір Юри, в швейцарському кантоні Невшатель, де зелений колір з самого початку став незамінним супутником представників родини П'яже, особливо Валентина. Чудові краєвиди його рідних місць надихали на створення небачених в той час виробів з природних матеріалів. Ів Г. П'яже також обожнює відпочивати на свіжому повітрі і черпати з навколишнього світу все нові ідеї.

Бірюзовий

Для Piaget, бірюзовий – це можливість зробити крок в сторону від звичної реальності, про який би мінерал не йшлося: про бірюзу з її унікальним глибоким і сонячним відтінком, кристально чистий аквамарин, загадково синій опал чи насичено-яскравий турмалін параїба. У Piaget знають, як поєднати його з золотом так, щоб сповна проявилася енергетика цього кольору.

Червоний

Яскраво-червоний корал, темно-медовий сердолік або червоний рубін з легким фіолетовим відтінком, пом'якшений білими жилками палаючого родохрозиту або родоніту з характерними чорними вкрапленнями, вишукана шпинель, чарівний блиск рубіна – для дизайнерів Будинку Piaget, червоний – це драматичний колір полум'я і кохання, який підсилює емоції, звільняє розум і оживляє бесіду.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.