До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найрозкішніші прикраси церемонії "Оскар 2019"

У Лос-Анжелесі в Dolby Theatre відбулася 91-а щорічна церемонія вручення премій "Оскар". Розкішні виходи на червону килимову доріжку заходу неможливо уявити без дорогоцінних ювелірних прикрас. Здавалося, що акторки завжди доповнювали дизайнерські сукні кольє з найбільшими діамантами і сережками з рідкісними рубінами, смарагдами та сапфірами, але насправді тенденція запозичених ювелірних прикрас розпочалася лише кілька десятиліть тому, коли Шерон Стоун зателефонувала ювеліру і колекціонеру дорогоцінних каменів Мартіну Кацу і попросила позичити намисто і сережки. Вона хотіла одягнути їх на прем'єру фільму "Основний інстинкт" 1992 року.

Шерон Стоун на прем'єрі фільму "Основний інстинкт" у Каннах, 1992 рік

"Я думав, що вона хоче купити їх. Вибачте, але я не позичаю коштовності", – сказав тоді Кац в інтерв`ю ABC News, але потім розповів, що у підсумку він поступився і дав Стоун "вигуляти" коштовності на червоній килимовій доріжці, таким чином став основоположником нової традиції. Тоді дизайнер і ювелір відкрив двері у світ кінематографічних прем'єр для багатьох інших брендів, для яких зараз це стало цілком звичайною справою. Журнал Los Angeles Magazine тоді писав: "Кац захопив Тінселтаун (неофіційна назва Голлівуду), як казковий дорогоцінний батько, що прикрашає знаменитостей блискучими каменями і, безсумнівно, змушує таких ювелірних гігантів як Harry Winston, Van Cleef & Arpels і Cartier зеленіти від заздрості".

Реклама
Шарліз Терон на церемонії вручения нагород "Оскар", 2014 рік

Однак знамениті ювеліри недовго "зеленіли від заздрості", а моментально прийняли правила блискучої гри. Найдорожчі прикраси на церемонію "Оскар", які надав ювелірний Дім Harry Winston, наприклад, одягала Шарліз Терон 2014 року, це було кольє з величезним діамантом. А ще Сандра Буллок. Вартість прикрас Сандри склала 8,2 мільйона доларів. 2018 року Гелен Міррен наділа кольє Harry Winston з "бахромою" з діамантів і сапфірів вартістю 3,8 мільйона доларів. 2009 року Анджеліна Джолі вийшла на червону килимову доріжку "Оскара" в неймовірних 115-каратних смарагдових сережках Лоррейн Шварц, які коштували 2,5 мільйона. Енн Гетевей 2011 року прийшла на церемонію в діамантовому кольє Tiffany & Co. Знаменита прикраса Lucida Star була створена з 76 виняткових каменів загальною вагою 94 карата і вартістю 10 мільйонів доларів. Сет Chopard з персня, браслета і сережок для виходу Кейт Бланшетт 2014 року оцінений в майже рекордних 18 мільйонів доларів. Перше місце поки що утримує кольє з 15-каратним блакитним діамантом Harry Winston, яке дуже сильно нагадувало знамените "Серце Океану" з "Титаніка". У цій прикрасі 1998 року на церемонію вручення премії "Оскар" прийшла Глорія Стюарт. Акторка тоді отримала статуетку за найкращу жіночу роль другого плану в "Титаніку".

Глорія Стюарт на церемонії "Оскар" 1998 року

Цього року Емі Адамс вийшла на червону килимову доріжку церемонії "Оскар 2019" у сеті з вінтажних і нових коштовностей Cartier з діамантами з платини і білого золота. На акторці були: кольє Cartier High Jewelry Tennis, брошка-кліпса Cartier Collection (Париж, 1935 р.), сережки Cartier Collection (Лондон, 1934 р.), браслет Cartier Collection (Париж, 1937 р.), перстень Cartier Collection (приблизно 2005 р.). Акторки Люсі Бойнтон і Гленн Клоуз також прийшли у вінтажних прикрасах Cartier, чим утворили нову тенденцію застосування старовинних прикрас. Шарліз Терон, крім кольору волосся, відзначилася і кількістю діамантів. 300 карат діамантів і 30 карат сапфірів, з яких були зібрані її прикраси Bulgari Serpenti для червоної килимової доріжки, були виражені у кольє з білого золота з подвійним обгортанням, браслетах, сережках і перснях.

Леді Ґаґа у кольє Tiffany & Co

Але головною рекордсменкою "Оскар 2019" стала Леді Ґаґа, співачка не тільки отримала заповітну статуетку за свою композицію "Shallow" для фільму "Зірка народилася", а й одягнула неймовірну прикрасу Tiffany & Co зі старовинним жовтим діамантом. Загальна вага кольє з 100 каменів складає 128 карат, а вартість прикраси перевищує 30 мільйонів доларів. Решта дівчат були трохи скромнішими, але і там було на що подивитися.

Vogue.ua вибрав найкрасивіші прикраси церемонії "Оскар 2019"

<b>оскар украшения 2019</b>

Текст: Анастасія Яворська

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.