КУПИТИ КВИТКИ

Rabanne розробили найдорожчу сумку у світі

Французький бренд Rabanne анонсував презентацію найдорожчої сумки у світі The Handcrafted 1969 Golden Bag, яку продемонструють вже ввечері 25 вересня під час показу нової весняно-літньої колекції.

The Handcrafted 1969 Golden Bag – найдорожча сумка у світі
The Handcrafted 1969 Golden Bag – найдорожча сумка у світі

Реклама.

The Handcrafted 1969 Golden Bag — це оммаж "найдорожчій сукні у світі" із золотих пластин та діамантів, яку дизайнер Пако Рабан створив для французької співачки та ікони стилю Франсуази Арді майже 60 років тому, у 1968-му.

Франсуаза Арді у сукні Paco Rabanne
Франсуаза Арді у сукні Paco Rabanne

Вартість цього аксесуару з 18-каратного золота — 250 000 євро. Над її створенням команда Rabanne працювала понад 100 годин разом із французьким ювеліром Артюсом Бертраном. Окрім ювелірної версії на показі презентують також інші варіації The Handcrafted 1969 Bag — із муранського скла венеційського будинку Venini та створену в паризькій майстерні кераміки Astier de Villatte, яка працює у рідкісній сьогодні техніці "естампаж".

Колекція The Handcrafted 1969 Golden Bag
Колекція The Handcrafted 1969 Golden Bag

Нагадаємо, що дизайнера Пако Рабана називають одним з головних експериментаторів світу моди, який ще в 1960-х роках заявив, що єдина нова межа, що залишилася в моді, — це пошук нових матеріалів. Саме з цією думкою він і створював свої колекції з металу, які при цьому можна було носити. Історія саме сумки '1969' почалася зі сталевого фартуха, який традиційно носять м’ясники у Франції, щоб захиститися від гострих інструментів. Використовуючи лише пару плоскогубців, які досі застосовуються для кріплення гачків і пластин сумки, захисні диски фартуха були перероблені в просту на вигляд, але технічно складну сумку. Оригінальні ручки у сумці '1969' були зроблені з ручок зливних ланцюгів унітазів, нагадуючи роботи Марселя Дюшана. "Вона сама по собі була символом дизайну в ХХ столітті й стала позачасовою — надзвичайно бажаною, культурно зарядженою та радикальною водночас", — розповідає Жюльєн Доссена, креативний директор Rabanne сьогодні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.