До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішла з життя французька співачка Франсуаза Арді

"Мама пішла...", — цими двома словами Томас Дютронк, син французької співачки Франсуази Арді, повідомив про смерть своєї мами. Артистка пішла з життя у віці 80-ті років після довгої боротьби з раком. Співачка хворіла на лімфому з 2004 року, а з 2015-го у неї вже були проблеми з мовленням, ковтанням і диханням. Рік тому вона навіть написала, що вже ніколи не зможе співати: "Я постійно відчуваю проблеми з диханням і задихаюся, не кажучи вже про нескінченні носові кровотечі. Я не боюся померти, але я дуже, дуже боюся страждати". Також Арді виступала на підтримку евтаназії, заявивши, що заборона цієї процедури робить Францію негуманною країною.

Франсуаза Арді
Франсуаза Арді

Реклама

Нагадаємо, що Франсуаза Арді стала піонеркою музики в стилі yé-yé в 60-х роках — її пісні поєднували в собі класичний французький поп, британський рок та американський рок-н-ролл. З її великою славою у світі поп-року та з фірмовою зачіскою з чубчиком співачка стала музою найвідоміших французьких дизайнерів — Пако Рабанн одягав її у свої "кольчужні" сукні, a Ів Сен-Лоран — у костюми із приталеним жакетом, блузою із бантом та вузькими штанами.


У 1963 році французький режисер Роже Вадим запропонував їй головну роль у французькій драмі "Замок у Швеції" (Chateu en Suède) з Монікою Вітті в головній ролі. Також Арді стала єдиною французькою артисткою, яка увійшла до списку найвидатніших співаків за версією журналу "Rolling Stone", опублікованого у 2023 році.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.