До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пояси-ланцюжки повертаються цієї весни

Дев’яності — невичерпне джерело натхнення для модного світу. За останні сезони ми вже встигли заново закохатися в шкіряні жакети й світлий денім, переосмислити гранж на новий лад і пограти з мінімалізмом. Цієї ж весни дизайнери згадали про ще один цікавий аксесуар, характерний для того часу — пояси-ланцюжки, які носили Notorious BIG і Ліл Кім, а також моделі на подіумі Chanel.

Лінда Євангеліста на шоу Chanel, 1991

Сьогодні пояси-ланцюжки заполонили Instagram, а його головні зірки як приміряють пояси з нових колекцій, так і залюбки демонструють вінтажні знахідки Versace, Gucci й Chanel. До того ж ціни на архівні моделі стрімко ростуть — на ресурсі 1stdibs недавно продано пасок авторства Джанні Версаче за 1650 фунтів. Повідомляють про ріст популярності поясів-ланцюжків і в Lyst — кількість запитів на тему збільшилася на 21%.

Реклама

Скандинавська стритстайл-зірка Перніль Тейсбек ланцюжком Chanel підкреслює струнку талію, поєднуючи пояс із трикотажним чорним костюмом і мюлями на підборах-чарочках, засновниця Instagram-аккаунта Slipintostyle Еллі робить ставку на великі ланцюги, прикрашені перлинами, а парижанка Каміль Шар’є охоче носить ланцюжок на талії в парі з кашеміровим джемпером.

Перніль Тейсбек
Slipintostyle
Каміль Шарє

Нагадаємо, що ланцюжок за останні кілька сезонів став головним декоративним елементом — за допомогою нього прикрашають прості трикотажні сукні, взуття та, природно, сумки. Деніел Лі, креативний директор Bottega Veneta, завдяки поєднанню м’якої шкіри й великих ланцюгів повернув цей італійський бренд до переліку найбажаніших.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.