До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Несподівані зустрічі: головні годинникові прем’єри Cartier

Попри карантин, у якому нині опинився весь світ, бренди намагаються не збиватися з наміченого курсу й далі пропонують свої найостанніші моделі в нових форматах. Саме так зробила команда Cartier, яка в онлайн-режимі розповіла про свої годинникові прем’єри, об’єднані спільною ідеєю під назвою "Несподівані зустрічі".

Pasha de Cartier

Годинник Pasha de Cartier, придуманий у 1985 році, відразу ж привернув увагу публіки, яка оцінила ідею квадрата в колі, і примітний дизайн цієї моделі. У бренді розповідають, що Pasha створені для тих, хто не терпить компромісів, мислить вільно й не боїться привертати увагу. У 2020 легендарний годинник повертається, ще продуманіший — тепер він прикрашений синьою шпінеллю чи сапфіром на накрутній головці, має замінний ремінець і його можна персоналізувати.

Реклама

До речі, ремінці можна легко міняти залежно від ситуації й у будь-яких умовах, граючи матеріалами й кольорами й у такий спосіб змінюючи зовнішній вигляд годинника. Сталеві й золоті браслети, шкіряні ремінці — усі їх можна швидко змінювати завдяки системі QuickSwitch, яку винайшли Cartier. Цей прихований від очей механізм вбудований у корпус і активується простим натисненням кнопки. Також нова модель несприйнятлива до магнітних полів і водонепроникна.

Колекція годинників Pasha de Cartier
Maillon de Cartier

Maillon de Cartier — новинка, яка точно полонить багато дівочих сердець. У цій моделі браслет у вигляді великого золотого ланцюга в стилі нестримної естетики 80-х привертає увагу своєю рухливістю.

Секрет цієї моделі криється в зміщенні звичних форм, завдяки чому годинник на руці як живий. "Ми хотіли розібрати браслет і переробити його дизайн з увагою до об’єму, адже взаємодія й рух кілець породжують емоції", — розповідає Марі-Лор Серед, директорка годинникової дизайнерської студії. У колекцію Maillon de Cartier також уходять моделі з коштовним камінням, що підсилює динаміку й допомагає інакше поглянути на цей незвичний годинник.

Santos de Cartier

Годинником Santos команда Cartier вшанувала пам’ять авіатора Альберто Сантоса-Дюмона, який був справжнім денді. Лінійка Santos-Dumont XL складається з трьох лімітованих серій, а також ексклюзивної продукції з 30 екземплярів у спеціальних футлярах. Тут багата історія поєднується із чистотою дизайну, а краса механізму з ручним накрутом — з вишуканими стрілками, подібними до мечів.

Tank Asymétrique

Tank Asymétrique — нова зірка колекції Cartier Privé, присвяченої дизайнерським експериментам цього годинникового Дому. Їх придумали в 1936 році, коли Луї Картьє вирішив кинути виклик тодішнім правилам. Циферблатне розмічення змістили вправо на 30 градусів. Класичний прямокутний корпус Tank перетворився на ромб із цифрою "12" у правому верхньому кутку корпусу й цифрою "6" у протилежному. Замість римських цифр годинникову шкалу розмітили арабськими цифрами, до того ж тільки парними, тоді як непарні замінили на штрихові позначки. Через сильний ефект скручування для моделі розробили спеціальний ремінець.

Сьогодні Tank Asymétrique мають не менш інноваційний вигляд, але стали ще вишуканішими — сучасні годинникарі переосмислили дизайн арабських цифр і часових індексів, а в цю витончену форму помістили мануфактурний калібр 1917 MC, механізм благородного походження з ручним накрутом.


Cartier Métiers d’Art

Солом’яне й золоте маркетрі й емалева філігрань — цього року ремісники з Ла Шо-де-Фону пропонують дві нові моделі класу Métiers d'Art, що демонструють два погляди на символ Дому — пантеру. У годиннику із циферблатом, виготовленим у техніці маркетрі, використано 75 відрізків соломинок різної довжини й відтінків, забарвлених в 11 кольорів. Голова кішки складається з акуратно укладених один за одним більш ніж 65 сатинованих елементів з білого, жовтого й рожевого золота різної форми. Годинник, на створення якого пішло понад 100 годин (з них 97 потребував один тільки циферблат), буде випущено обмеженою серією з 30 пронумерованих екземплярів.

Не менш копіткого виготовлення потребує й годинник із циферблатом у техніці емалевої філіграні. Щоб досягти бажаного ефекту, емалевий порошок нагрівають до склоподібного стану, після чого витягують у форму бамбукового стебла й кріплять на циферблатну основу за допомогою тонких золотих скрутнів. У такий спосіб вийшов дуже реалістичний бамбуковий гай.

<b>Cartier_MetirsDArt</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.