До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Левова частка: коштовності з колекції L'Esprit du Lion Chanel

Лев є одним з найбільш сильних ключових символів Будинку Chanel, такі статуетки можна знайти практично на всіх поверхнях легендарної квартири Коко Шанель на рю Камбон. Вони з'явилися після її подорожі до Венеції, саме там Шанель звернула свою увагу на зображення левів – хижаки зустрічалися їй буквально по всьому місту. З тих пір леви почали з'являтися в творіннях Мадемуазель на ґудзиках і в якості застібок на сумочках. В цьому є також і астрологічна данина даті народження Шанель – 19 серпня, за знаком зодіаку вона Лев.

Ось і цього разу найбільша кішка послужила натхненням для нової колекції ювелірних прикрас. Першим "левовим" зібранням прикрас стала колекція Sous le Signe du Lion з фігурками звіра з білого онікса, випущена в 2013 році. Через п'ять років в Chanel створили L'Esprit du Lion. Це 53 твори Haute Joaillerie, які були натхненні левами з квартири Габріель Шанель, за адресою 31 рю Камбон в Парижі.

Реклама

У позолоченій бронзовій рамі або в вигляді мармурової статуетки, з різьбленого дерева або покриті золотом – натхненних об'єктів для ювелірів Будинку Chanel за знаменитою адресою хоч відбавляй. Всі вони стрункими рядами перекочували на намиста, браслети, сережки і чокери з жовтого і білого золота, покритого розсипами діамантів, сапфірів, берилів і топазів.

<b>Chanel lions</b>

Читайте також:

Дворцовые тайны: новая ювелирная коллекция Dior​

Великим планом: кращі аксесуари Chanel Couture весна-літо 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.