До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Готуйтеся: скоро всі носитимуть шапочки для плавання

Хоч більшість шоу сезону осінь-зима 2024/2025 проходили далеко від басейнів, на головах моделей делікатно сиділи крихітні тугі тюбетейки. Вони дуже нагадували головні убори, що плавці натягують перед тим, як зануритися у воду. Коли бачиш усі ці шапочки та каптури, які нагадують капюшони гідрокостюмів, стає зрозуміло, що наступної зими домінуватиме естетика swimcapcore.

Prada Menswear осінь-зима 2024/2025
Prada Menswear осінь-зима 2024/2025

Реклама

Якщо цей тренд здається вам безглуздим, то це тому, що він таким і є. Хай там як, шапочки для плавання — не дивніші за головні убори з вухами тварин, які невідомо як стали популярними у 2024 році.

Як це часто буває для трендів сьогодні, естетика свімкепкору народилася під час шоу Prada. Італійський бренд настільки постійно йде попереду, що модні тенденції раптово випливають з його сезонних колекцій, повністю сформовані та готові диктувати, як нам одягатися. Міучча Прада та Раф Сімонс довели, що шапочка для плавання справді може доповнити повсякденний ансамбль. Справедливо сказати, що ця річ може стати вічною класикою бренду, якщо згадати, як Міучча час від часу працює з цим головним убором. Скажімо, хто може забути, як вона прикрасила такі шапочки квітками в колекції Miu Miu весна-літо 2017?

У Мілані на показі чоловічої колекції Prada осінь-зима 2024/2025 об'ємні класичні костюми та светри неонових відтінків були доповнені головними уборами у формі шапок для плавання та в’язаними капюшонами, як у гідрокостюмів. Ці пухирчасті, рельєфні тюбетейки та м’які на дотик вовняні балаклави привернули до себе чимало уваги.

Більшість інших дизайнерів вирішили не досліджувати цей різновид галантереї, але були й ті, які не могли втриматись від експериментів. Rick Owens представили кілька схожих товстих гідрокапюшонів. На показі молодого прогресивного бренду Melitta Baumeister маленькі шапочки ледве чіплялися за тім’яну кістку моделей, а капюшони для підводного плавання обрамляли їхні обличчя та вуха.

Tory Burch осінь-зима 2024/2025. Фото: @toryburch
Tory Burch осінь-зима 2024/2025. Фото: @toryburch

Цікаво, що загалом шапки та каптури справді стали нагадувати радше не лижний одяг та балаклави, а спорядження для дайвінгу. Наприклад, у колекції Tory Burch були представлені капюшони на застібці, які втілюють корисність та функціональність дизайну. А в Helmut Lang головний убір на застібці став продовженням в'язаного светра.

Важливо розрізняти фактори, які насправді визначають swimcapcore. На щастя, не потрібно носити неопрен щодня. Насправді swimcapcore навіть не сильно пов'язаний з водою. Мова про тюбетейки та капюшони, які тісно огортають та обтискають голову, а іноді й обличчя, що вказує на стилістичну авантюрність людини. Ці головні убори додають виразності й роблять саме те, що аксесуари повинні робити: доповнюють вбрання.

Як і більшість поточних тенденцій, swimcapcore народився із захоплення Y2K та культовими в той час в’язаними тюбетейками, коли кричущі шапочки Ed Hardy додавали шокуючих кольорів звичайному вбранню. Дивлячись на все це, можна стверджувати, що swimcapcore існував у певній формі деякий час. Однак новим є те, що під патронатом прогресивних модних брендів цей тугий головний убір став справді стильним.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.