До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому весь Інтернет говорить про гігантські червоні черевики

Популярні сьогодні в Інтернеті великі червоні чоботи, зроблені з гуми та піни, мають такий вигляд, ніби належать якомусь мультяшному персонажу. Утім, це не завадило їм спричинити неабиякий резонанс.

Червоні черевики MSCHF з'явилися у продажу в середині лютого 2023 року. За перші декілька днів ці дивакуваті чоботи засвітилися у стрічках Instagram найрізноманітніших інфлюенсерів, а в TikTok хештег #bigredboots зібрав 20 мільйонів переглядів. На відео користувачі соціальних мереж то демонструють, як вони стилізують чудернацькі капці, то показують, як намагаються їх зняти, але не можуть — проблема в тому, що як за дизайном, так і за матеріалами це взуття більше схоже на черевики, ніж насправді ними є. Однак у цьому і полягає вся суть.

Реклама

Черевики MSCHF врізалися в колективну свідомість якраз тієї пори, коли багато чого не є тим, чим здається: від пінопластових і смоляних морд тварин на показі Schiaparelli до метавсесвіту та текстів і зображень, згенерованих ChatGPT. Як ми можемо сказати, що ці черевики несправжні, коли сьогодні стає дедалі складніше відрізнити те, що є реальним?

В Інтернеті люди полюбили червоні черевики MSCHF, бо ті здатні насмішити, а життя сьогодні занадто сумне й серйозне. Водночас дехто зненавидів їх, адже вони виявилися дивними й непрактичними, та ще й коштують недешево (350 доларів США).

Насправді ці черевики можуть чимало розповісти нам про поточну моду та культуру, якщо вважати, що вони представляють "моду гіперреальності". Ця тенденція частково пов'язана зі штучним інтелектом — адже стає дедалі важче розрізнити, що насправді є реальним, а що згенеровано ШІ. Врешті, у світі, де ніщо не здається справжнім, а фальшиві речі вкрай реальні, чому б і не взути мультяшні чоботи?

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.