До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Brave to Live: у Києві відбудеться виставка сучасних ювелірних прикрас

З 1 до 4 вересня 2024 року в межах 55-го сезону Ukrainian Fashion Week відбудеться цікава подія — перша в Україні виставка політичних прикрас про життя та творчість під час війни Brave to Live. Цей виставковий проєкт, створений ювелірною спільнотою LANKA, познайомить відвідувачів з роботами 17 українських митців, серед яких є як міжнародно визнані імена, так і початківці. Всі вони репрезентують стійкість і мужність українського народу в умовах війни, використовуючи лаконічну та поетичну мову жанру contemporary jewellery.

Реклама

Brave to Live вже здобув міжнародне визнання, представивши Україну на Munich Jewellery Week та Lisbon Jewellery Biennial, де посеред атмосфери спокою та безпеки автори проєкту нагадували про війну, що триває. Цієї осені, за підтримки Sense Bank, проєкт повертається додому, щоб знайти свою аудиторію і серед українців.

"Brave to Live розповідає про людську стійкість перед обличчям війни — біль, мрії, переживання, адаптацію, злість, жагу до життя. Ми вже двічі демонстрували проєкт на міжнародних подіях, і для нас велика честь і відповідальність презентувати його в Україні. Наша мета — показати важливість мистецтва як інструменту культурної дипломатії, познайомити українського глядача з жанром сучасних політичних прикрас і нагадати, що культура й мистецтво завжди актуальні, особливо під час війни. Завдяки їм ми будуємо зв’язки з культурною спільнотою інших країн та показуємо широкий спектр переживань та думок українців під час боротьби з російською агресією", — зазначають кураторки проєкту та засновниці ювелірної спільноти LANKA Ольга Виноградова та Катерина Музика.

"Підтримка творчих проєктів, які мають значний соціальний і культурний вплив, є невіддільною частиною стратегії Sense Bank. Виставка Brave to Live — яскравий приклад того, як мистецтво може стати потужним інструментом у відстоюванні цінностей і приверненні уваги до важливих питань. Ми раді бути партнером цього проєкту та продовжувати підтримувати українських творців, які роблять свій внесок у культурний діалог на міжнародному рівні та наповнюють світ ключовими сенсами", — зазначила Олена Зубченко, заступниця голови Правління Sense Bank.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.